Nuoret Leijonat upeasti mitaleille – Venäjä jyrättiin pronssiottelussa

Nuoret Leijonat voitti MM-turnauksessa Edmontonissa pronssia

Nuoret Leijonat voitti MM-turnauksessa Edmontonissa 2021 pronssia. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Nuoret Leijonat voitti MM-jääkiekon pronssiottelussa Venäjän maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO Suomi nappasi nappasi Edmontonissa pelatussa nuorten MM-turnauksessa pronssia kaadettuaan Venäjän pronssiottelussa 4-1. Edellisiltana Suomi oli hävinnyt välieräottelussa Yhdysvalloille viime hetken maalilla katkerasti 3-4, mutta Nuoret Leijonat sai psyykattua itsensä vielä mitalivireeseen.

Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan valmistautumismetodeissa käytettiin videota joukkueen turnausmatkasta sekä viime viikolla menehtyneestä kitarasankari Alexi Laihosta.

– Olen hyvin ylpeä joukkueesta. Haluan kiittää kaikkia, pelaajia ja johtoryhmää. Eilen oli todella vaikeaa. Pelasimme hyvän pelin USA:ta vastaan ja hävittiin se. Ennen peliä näytettiin video meidän matkasta ja muistettiin samalla erittäin hienoa edesmennyttä suomalaista kitaristia, ja miten hienosti hän teki oman työnsä. Tänään oli suunnitelmana, että yksi peli vielä. Ja teimme sen, Pennanen paljasti.

Pennanen korosti pelaajiensa antaneen todellakin kaikkensa. Laukausten tielle mentiin uhrautuvasti ja sitä kuuluisaa kroppaa todellakin laitettiin likoon.

– Pelaajat ovat olleet monta vuotta yhdessä. Haluttiin sille kunnon päätös. Todella paljon saatiin repiä. Tietäisitte, missä kunnossa jotkut pelaajat tuolla on. Miten paljon antoivat voiton eteen.

Kapteeni Anton Lundell teki pronssiottelussa kaksi maalia. Pennanen ei säästellyt ylistyksiä Lundellia kehuessaan.

– Hän on uskomaton. Mikä johtaja ja mikä pelaaja. Kunnioitan häntä paljon. Tekee pelejä ja maaleja. Hän tekee jäällä kaikkea. Voittaa laukauksia, blokkaa laukauksia. Valmiina pelaamaan molempiin suuntiin. Todella hyvä liideri.

Lundellin tapauksessa puhutaan tietenkin jo miesten MM-kisoistakin. Pennanen uskoo Lundellin olevan ehdolla kisoihin.

– En Jukan (Jalonen) puolesta ala valintoja tekemään, mutta Jukan tuntien uskon, että hän on niissä keskusteluissa mukana. Arvomaailma hyvässä kunnossa. Hän on rauhallinen ja rehellinen. Sisäinen motivaatio ohjaa hänen toimintaa ja sen takia hän kehittyy hyvin nopeasti. Ymmärtää myös, että tarvitsee hyviä ihmisiä ympärilleen ohjaamaan.

Ennen kaikkea Suomi menestyi Pennasen mukaan tutun reseptin eli erinomaisesti toimineen joukkuepelin ansiosta.

– Jos Suomi haluaa menestyä, on vähän kliseisesti se joukkuepeli. Arvomaailma ja se muu. Erittäin kovalaatuiset kisat. Kanadalaiset puhuivat, että heidän kaikkien aikojen paras joukkueensa. Osa olisi ollut NHL:ssä, jos NHL:ää olisi pelattu. Tietyt avainasiat piti saada riittävän hyviksi. Siinä me onnistuttiin. Maksimi revittiin kyllä joukkueesta, Pennanen sanoi.

Juttuvinkki: Pavel Bure teki viisi maalia, Leijonien baarireissu auttoi asiassa?

Suomi on saavuttanut jääkiekossa viime aikoina valtavasti menestystä niin nuorten, miesten kuin naisten tasolla. Pennanen korostaa silti, ettei laakereilla ole varaa levätä. Kansainvälinen taso menee varsinkin NHL:ssä eteenpäin valtavalla vauhdilla.

– Suomalaisessa jääkiekossa asiat on aika hyvin, miten me pärjätään kansainvälisesti. Pelinopeus ja pelitempo on NHL:ssä tosi kovaa luokkaa. Miten syöttää ja ampuu pienessä tilassa. Perustaidot kovaan arvoon. Kyllä meillä töitä on. Ei saada jäädä makaamaan laakereille. Pienen tilan taitavuus kasvaa koko ajan ja tehdään töitä niiden kanssa.

Pennanen on voittanut päävalmentajana SM-kultaa HPK:ssa 2019. Apuvalmentajana on ollut voittamassa nuorten MM-kultaa 2016 ja miesten MM-kultaa 2019.

Vaikka saavutuksia on jo paljon, arvostaa hän nyt saavutetun nuorten MM-pronssin hyvin korkealle.

– Menee kyllä isoon kategoriaan. Olen ollut voittavissa joukkueissa paljon mukana. Hienoa, että tämä joukkue sai mitalin. Tämä oli voittava joukkue.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorille Leijonille todella katkera tappio – ”Se on joskus sellaista”

Kommentoi Facebookissa