Oikeusministeriön esitysluonnos – uutena rikoksena yksittäisen terroristin rahoittaminen rangaistavaksi

Oikeusministeriössä on valmisteltu luonnos, jolla täydennettäisiin ja muutettaisiin terrorismin rahoittamista koskevaa lainsäädäntöä.

Oikeusministeriössä on valmisteltu luonnos, jolla täydennettäisiin ja muutettaisiin terrorismin rahoittamista koskevaa lainsäädäntöä. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Terroristiryhmän rahoittamisesta tuomittaisiin vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta.

TERRORISMI Oikeusministeriössä on valmisteltu hallituksen esityksen luonnos, jolla täydennettäisiin ja muutettaisiin terrorismin rahoittamista koskevaa lainsäädäntöä.

Uutena rikoksena säädettäisiin rangaistavaksi yksittäisen terroristin rahoittaminen. Terroristiryhmän rahoittamisen rangaistusasteikkoa ankaroitettaisiin niin, että teosta voitaisiin tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Nykyisin terroristiryhmän rahoittamisesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kolme vuotta vankeutta.

Lainsäädännön täydentäminen on oikeusministeriön mukaan tarpeen kansainvälisten suositusten toteuttamiseksi ja terrorismin rahoittamista koskevien rangaistussäännösten kattavuuden varmistamiseksi. Esitysluonnos on lähetetty lausuntokierrokselle.

Lue myös: Jihadistinen toiminta lisääntyi Suomessa – pääosin värväyksen ja rahoittamisen kaltaista tukitoimintaa

Kommentoi Facebookissa