Ole-Gunnar Solskjär innostui hehkuttamaan Alexis Sanchezia – ”Se oli hieno viimeistely”

Ole-Gunnar Solskjär on tehnyt päävalmentajana ison vaikutuksen ex-pelikavereihinsa.

Ole-Gunnar Solskjär on tehnyt päävalmentajana ison vaikutuksen ex-pelikavereihinsa. (Kuva AOP)

Alexis Sanchez teki upean maalin Arsenalin verkkoon FA Cupissa.

JALKAPALLO Manchester Unitedin päävalmentaja Ole-Gunnar Solskjär kehui manchesterilaisseuran chileläishyökkääjä Alexis Sanchezia, joka teki komean maalin ex-seuransa Arsenalin verkkoon FA Cupissa perjantaina.

Sanchez sai Romelu Lukakulta läpisyötön, minkä jälkeen hän kiersi Arsenal-maalivahti Petr Cechin ja nosti pallon pienestä kulmasta maaliin.

ManU voitti ottelun 1–3. Manchesterilaisten muut maalit tekivät Jesse Lindgard ja Anthony Martial. Pierre-Emerick Aubameyang teki Arsenalin ainoan osuman.

– Kyse ei ollut siitä, että Alexisilla oli tyhjä maali. Se oli hieno viimeistely, Solskjär sanoi ottelun jälkeen Sky Sportsin mukaan.

Aiemmin urallaan muun muassa FC Barcelonaa edustaneella Sanchezilla on ollut viime aikoina vaikeaa ManU:ssa, mutta Solskjär näkee tulevaisuuden valoisana.

– Mitä enemmän pelaaja saa itseluottamusta, sitä enemmän hän haluaa päästä kentälle, harjoitella, tehdä töitä ja luottaa itseensä. Hän on ollut loukkaantunut viime aikoina, joten oli hienoa nähdä hänen pelaavan 65–70 minuuttia. Hän voi vain kehittyä, ja luulen, että hän tietää sen itsekin.

Manchester United nimitti Solskjärin väliaikaiseksi päävalmentajaksi sen jälkeen, kun manchesterilaisseura oli antanut kenkää Jose Mourinholle joulukuussa.

Aluksi vedonlyöntiin tarjottujen kertoimien perusteella Solskjärin ei arvioitu jatkavan manchesterilaisseuran päävalmentajana kaudella 2019–2020, mutta tämän jutun kirjoitushetkellä esimerkiksi Betfair antaa pienimmän kertoimen juuri Solskjärille. Toiseksi pienimmät kertoimet saavat Mauricio Pochettino ja Zinedine Zidane.

Solskjär puhuu koko ajan Fergusonista

Solskjär on tehnyt ison vaikutuksen ex-pelikavereihinsa Andrew Coleen ja Gary Nevilleen.

– Katson Olea, ja näen, että hän on pelin opiskelija. Kun katsoo häntä, hän puhuu koko ajan Sir Alex Fergusonista ja siitä, mitä hän ottaa häneltä ja mitä hän yrittää tehdä pelaajien kanssa, Cole sanoi Sky Sportsin sivuilla.

– Siten manageri Ferguson aina toimi meidän kanssamme. Hän puhui paljon meille. Voi nähdä, että Ole tekee myös niin, koska hän on joka pelin jälkeen kentällä pelaajien kanssa. Moni nykyaikainen manageri toimii niin.

– Miten pesti pidetään? Voittamalla pelejä. Jos tämä jatkuu samanlaisena ja Manchester United lyö PSG:n Mestarien liigassa sekä Burnleyn, mielestäni silloin ei voi katsoa muualle. Hän saa kokemusta ja voittaa pelejä, mikä on se, mitä kaikki ovat häneltä pyytäneet.

Neville arvioi Sky Sportsille, että Solskjär saa pitää ManU-pestinsä, jos miehistö jatkaa voittojen tiellä.

– Ole on tehnyt uskomatonta työtä Manchester Unitedissa viimeisen kuuden viikon ajan – paljon parempaa, mitä olisin voinut kuvitellakaan. Henkilökohtaisesti toivon, että hän saa sen työn, mutta fanin näkökulmasta haluan Manchester Unitedin palkkaavan kaikista parhaan henkilön työhön – se olisi kauden lopussa Ole, jos hän jatkaisi samalla tavalla kuin nyt.

Lue myös: Ex-Celtic-tähti tunnustaa – ”Tiesin aina, että Teemu Pukista tulisi pelaaja”

Kommentoi Facebookissa