Olli Jokisen Jukurit voittoputkessa – irvailijoiden suut menossa tukkoon

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Olli Jokisen valmentama Jukurit tyrmäsi HPK:n 6-0 ja otti kuudennen perättäisen voittonsa, mikä on Jukureille SM-liigan uusi ennätys.

JÄÄKIEKKO NHL-legenda Olli Jokisen valmentama Mikkelin Jukurit teki historiaa perjantaina SM-liigassa, kun se voitti jo kuudennen perättäisen ottelunsa. Jukurit lähti hakemaan historiallista voittoputkea toisen kuuman joukkueen HPK:n isäntänä, mutta kaukalossa oli perjantaina vain yksi kuuma joukkue.

Jukurit murskasi HPK:n peräti 6-0. Ilta toi mieleen Uuno Turhapuron tennisottelun Olli Rahnastoa vastaan elokuvasta Uuno armeijan leivissä.

Jukureiden ehdoton hahmo oli Markus Oden, joka teki liigauransa ensimmäisen hattutempun. Oden osui jo avauserässä kahdesti.

Tulikuuma Jukurit tekee kovaa nousua sarjataulukossa. Nyt se on jo seitsemäntenä. Olli Jokisen irvailijat ovat tällä haavaa aika hiljaa.

HPK:n 12 ottelun mittainen pisteputki rysähti poikki. Kerho on sarjassa nyt kahdeksantena. Myös HPK on tehnyt kovaa nousua surkean alkukauden jälkeen uuden päävalmentajansa Jarno Pikkaraisen johdolla.

Ässät matkasi perjantai-iltana noin 50 kilometriä Porista Raumalle ja katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa. Ässät voitti Lukon Satakunnan paikallispelissä 4-1.

Voitto oli Ari-Pekka Selinin kesken kauden päävalmentajana korvanneelle Karri Kivelle ensimmäinen tällä haavaa Ässien peräsimessä. Ensimmäiset neljä otteluaan Ässät oli hävinnyt Kiven alaisuudessa maalierolla 5-15, mutta nyt tuli todella helpottava voitto.

Ässät pitää voitosta huolimatta edelleen perää. Neljä peräkkäistä ottelua hävinnyt Lukko on sekin kaukana kärjestä, sillä hallitseva mestari on vasta sijalla 12.

Järvi-Suomen derby JYPin ja KalPan välillä oli perjantaina isäntien heiniä. JYP voitti 4-2. JYPin ehdoton sankari oli kauden piristysruiskeeksi noussut Reid Gardiner, joka teki hattutempun.

JYP katkaisi samalla neljän ottelun mittaisen tappioputkensa ja on sarjassa nyt sijalla 13. KalPalle tappio oli puolestaan toinen perättäinen ja se jatkaa sijalla 11.

Vaasassa Oulun Kärpät teki selvää Sportista. Kärpät voitti 4-0. Kärpät nousi samalla sarjassa toiseksi, kun taas Sport on vajonnut 10. sijalle.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Pekka Virran mestaruushuuma vaihtui tappiokierteeseen – puhui jo kivenheittäjistä

Kommentoi Facebookissa