Pekka Virran mestaruushuuma vaihtui tappiokierteeseen – puhui jo kivenheittäjistä

Pekka Virta toimi SaiPan päävalmentajana 2021-2022. (Kuva Liiga)

Mestarivalmentaja Pekka Virta on ajautunut SaiPassa tappiokierteeseen.

JÄÄKIEKKO Pekka Virta juhli viime keväänä Lukon päävalmentajana Suomen mestaruutta. Nyt Virta elää SaiPan päävalmentajana aivan toisenlaisessa tilanteessa.

Keskiviikkona Tampereella SaiPa hävisi Tapparalle maalein 2-4. Tappio oli SaiPalle jo yhdeksäs perättäinen.

Suorapuheisena persoonana tunnettu Virta ei ladellut lehdistötilaisuudessa jääkiekkojargonia. Hän otti suorasukaisesti kantaa siihenkin, kuinka jääkiekon ”asiantuntijat” kehuvat, kun menestytään, ja haukkuvat, kun ei menestytä.

– Tavoitteena on koko ajan pelata parempaa jääkiekkoa. Jonkin näköinen käsitys siitä pelistä on vielä, vaikka tässä vielä opastetaan. Viimeiset 16 vuotta, aina silloin kun hävitään, ilmestyy ne samat kivenheittäjät, kommentoi Virta viitaten pitkään valmentajauraansa, jonka aikana on toisinaan saanut paljonkin rapaa niskoilleen.

SaiPa antoi Tapparalle ihan hyvää vastusta, mutta sortui muutamiin helppoihin virheisiin, joihin peli ratkesi.

– Tänään oli paljon hyvää, joskin huonoja maaleja omaan päähän. Vähän väkisin yrittämistä siinä kohtaa, kun oltiin johdossa, Virta sanoi.

Virta katsoo, etteivät kaikki hänen joukkueeseensa tulleet pelaajat ole sisäistäneet SM-liigan vaatimuksia. Nuoria suomalaispelaajia tämä ei Virran mukaan koske.

– Tulee uusia pelaajia ja SM-liiga on kuitenkin aika kova sarja. Fyysinen on. Tohon liikkuvaan junaan on aika vaikea hypätä. Hieno asia on, että nuo nuoret Suomi-pojat näyttää luonnetta ja osaamistaan, jonka varaan SaiPan on hyvä rakentaa tulevaa.

SaiPa pelaa lauantaina Lappeenrannassa sarjajohtaja TPS:ää vastaan. Virta on vakuuttunut, että sen ottelun hänen joukkueensa voisi voittaa.

– Ei me sarjataulukkoa katsota, eikä nää erot joukkueiden välillä niin suuret ole. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa ja kaikille voi hävitä huonoilla ratkaisuilla. Peli kerrallaan ja asiat perspektiiviin. Tuleva vahvasti mielessä.

Virta on valmentanut SM-liigassa 16 vuoden ajan. Hän on ennenkin noussut aallonpohjien jälkeen ja pystynyt voittamaan valmentajana Suomen mestaruudenkin.

– Se, että tulos on näin huono, ei se ollut tarkoituksena, mutta ei sitä mihinkään poiskaan saa. Nyt mitataan ne, ketkä kaikki tässä bisneksessä on ylipäätään pysyneet vähän kauemmin. Ne ei anna periksi ihan heti, hän sanoi.

Virta on kokenut urallaan vuoristoratoja, mutta noussut monta kertaa tuhkasta. Hänen pestinsä Ässien ja TPS:n päävalmentajana epäonnistuivat, mutta niiden jälkeen hän valmensi KalPan 2017 SM-hopealle ja Lukon 2021 Suomen mestariksi.

Virta ei ole epäröinyt kritisoida median asiantuntijoitakaan. Hän on jopa soitellut median edustajille, kun on kokenut saaneensa kohtuutonta kritiikkiä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ässät surkeassa tappioputkessa – ”Lätkässä saa sen, minkä ansaitsee”

Kommentoi Facebookissa