Ovatko koronavirustartunnat jälleen nousussa? – THL:n mukaan 125 uutta tartuntaa varmistui

Ikäryhmistä eniten tartuntoja eli 987 tapausta on todettu 50–59-vuotiailla.

Ikäryhmistä eniten tartuntoja eli 987 tapausta on todettu 50–59-vuotiailla. (Kuva Fotolia)

Espoossa asetettiin vastaanottokeskus karanteeniin koronavirustartuntojen takia.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän rekisterin mukaan Suomessa on varmistunut 125 uutta koronavirustartuntaa. Vappuaattona uusia tartuntoja vahvistettiin 89, vappupäivänä puolestaan 56. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on Suomessa vahvistettu nyt 5176. Kaupungeista eniten tartuntoja on Helsingissä, 1949 tapausta ja maakunnista Uudellamaalla, yhteensä 3596 vahvistettua tartuntaa. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 220.

Maahanmuuttovirasto kertoo, että Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskus on asetettu karanteeniin koronavirustartuntojen takia. Suurin osa henkilökunnasta ja noin 200 keskuksessa asuvista turvapaikanhakijoista on tähän mennessä testattu. Ensimmäiset testitulokset ovat valmistuneet, ja tähän mennessä tutkituista 90 näytteestä noin 35 on positiivisia. Loput testituloksista valmistuvat ensi viikon aikana.

Tätä ennen Luonan vastaanottokeskuksissa on ollut yhteensä 27 todettua koronatartuntaa. Osa tartunnan saaneista on jo parantunut, eikä kukaan ole sairaalahoidossa. Maahanmuuttovirasto tekee yhteistyötä Luona Oy:n ja terveysviranomaisten kanssa.

  • THL:n koronakarttasovellus löytyy tästä

Lue myös: Vastaanottokeskuksissa koronatartuntoja etupäässä Uudellamaalla – ulkopuolisten vierailut toistaiseksi kielletty

Kommentoi Facebookissa