Pääministeri Sipilä kommentoi epäiltyjä seksuaalirikoksia – ”Syylliset saavat rangaistuksen etnisyydestä riippumatta”

– Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää, pääministeri Juha Sipilä sanoo.

– Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää, pääministeri Juha Sipilä sanoo. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Oulun poliisi tutkii parhaillaan kolmea vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta.

SEKSUAALIRIKOS Valtioneuvoston viestintäosasto on välittänyt pääministeri Juha Sipilän lausunnon koskien Oulun tapahtumia. Oulun poliisi tutkii parhaillaan kolmea vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta.

– Tapahtumat ovat herättäneet laajaa järkytystä ja syystä, Sipilä sanoo.

Poliisin mukaan laajimmassa rikoksessa epäiltynä on useita ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Epäillyt teot ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin lapsiin.

– Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen. Kyse on perustavaa laatua olevasta asiasta. Tätä oikeutta on puolustettava kaikissa tilanteissa ja sen loukkauksiin on puututtava. Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää.

Pääministeri toteaa, että rikoksen uhrin kärsimystä ei voi mitenkään poistaa.

– Oikeusvaltiossa syylliset saavat rangaistuksen etnisyydestä riippumatta. Oulun tapauksen tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi, tuomiosta oikeuslaitos.

Sipilä myös muistuttaa, että seksuaalirikosten rangaistusten on vastattava kansan oikeustajua. Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksien koventamisesta.

Lue myös: Poliisi varoittaa nuoria tyttöjä – ulkomaalaistaustaiset houkuttelevat alaikäisiä kontaktiin netissä

Kommentoi Facebookissa