Päävalmentaja Ari-Pekka Selin CHL-kauden päättäneestä pelistä – ”Ei mikään jääkiekkospektaakkeli”

– Nuoret pelaajat pääsivät tietysti pelaamaan ja saivat kokemusta, HIFK:n valmentaja Ari-Pekka Selin summaa positiivisia asioita.

– Nuoret pelaajat pääsivät tietysti pelaamaan ja saivat kokemusta, HIFK:n valmentaja Ari-Pekka Selin summaa positiivisia asioita. (Kuva AOP)

Helsingin IFK päätti jääkiekon Mestarien liigan pelit voittoon merkityksettömässä ottelussa.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon SM-liigassa pelaava Helsingin IFK putosi CHL:n lohkovaiheen jälkeen saappaat jalassa. HIFK kukisti alkulohkon viimeisessä ottelussaan tiistaina Puolan viime kauden mestarin Comarch Cracovian kotonaan lukemin 6–3.

Tulos oli odotettu, sillä avausottelu päättyi viikko sitten Puolassa helsinkiläisten 6–0-murskajaisiin. Tiistaina pelattiin vain ja ainoastaan kunniasta, kun kummallakaan ei ollut panosta. Se näkyi myös jäällä.

– Ei tämä todellakaan mikään jääkiekkospektaakkeli ollut, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin tokaisi.

– Pakko se on myöntää, että rima heiluen mentiin tämä peli läpi. Toisaalta sitten taas Krakova sai meidät ajoittain näyttämäänkin aika passiiviselta. He pelasivat keskialueen aika risuaitaa ja yrittivät jatkuvasti pelata päädyn kautta. Ei siitä oikeastaan jäänyt kummempaa käteen. Nuoret pelaajat pääsivät tietysti pelaamaan ja saivat kokemusta. Tehtiin mitä piti eli riittävä määrä maaleja.

Nuorten esiinmarssia johti vasta 17-vuotias hyökkääjä Niklas Nordgren, joka teki pisteet 1+2. Viikon takaisessa ottelussa Nordgren nakutti hattutempun debyytissään. Maalilla pelasi avausosan tapaan Niilo Halonen, 19.

HIFK:n oli helppo jakaa vastuuta nuorisolle merkityksettömissä otteluissa, kun CHL:n alkulohkon neljä ensimmäistä ottelua päättyivät tappioon. Selin harmitteli hiukan hyökkäyspelin tehottomuutta, mutta löysi pelaajiensa joukosta selkeitä onnistujiakin.

– Se kertoo meidän hyökkäyspelin passiivisuudesta paljon, ettei vastustajan tarvinnut rikkoa. Olimme todella vähän ylivoimalla ja istuimme itse todella paljon jäähyllä. Tuo Juha-Pekka HaatajaJarkko Malinen–Niklas Nordgren oli hyvä ketju, he voittivat ovat maalipaikkansa 9–1. Se on kova lukema ihan ketä vain vastaan, Selin muistutti.

HIFK sijoittui G-lohkossaan kolmanneksi seitsemällä pisteellä. Cracovia jäi lohkojumboksi saamatta pistettäkään. Ykköseksi tuli Red Bull München 15 pisteellä, toiseksi pisteen vähemmän kerännyt Brynäs.

Kolme seuraavaa SM-liigan otteluaan HIFK pelaa vieraskaukalossa. Lauantaina 14. lokakuuta IFK kohtaa TPS:n Turussa, keskiviikkona 18.10. Kärpät Oulussa ja ensi viikon lauantaina KooKoon Kouvolassa.

Viidestä Suomen CHL-joukkueesta kolmen tie nousi pystyyn lohkovaiheessa. HIFK:n lisäksi KalPa ja TPS voivat jatkossa keskittyä pelkkiin SM-liigan peleihin, kun taas JYP ja Tappara urakoivat myös CHL:n jatkopeleissä.

Kommentoi Facebookissa