Olli Jokinen pyysi kotiyleisöltä anteeksi

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Olli Jokinen pettyi syvästi, kun hänen joukkueensa Mikkelin Jukurit hävisi HPK:lle maalein 4-5.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurien kausi on alkanut vaisusti SM-liigassa. Perjantaina se hävisi HPK:lle 4-5.

Kotijoukkueen päävalmentaja Olli Jokinen oli ottelun jälkeen hyvin pettynyt ja pyysi anteeksi kotiyleisöltä.

– Onnittelut HPK:lle voitosta. Ei mulla oikeastaan muuta. Olen erittäin huolestunut muutaman pelaajan työmoraalista. Haluan pyytää anteeksi niiltä kannattajilta, jotka vaivautuivat tulemaan tänne perjantai-iltana tuota meidän luokatonta puolustuspelaamista. Olisi heillä ollut varmasti parempaakin tekemistä! Ei muuta, kiitos, Jokinen sanoi ja poistui.

HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sen sijaan jaksoi tehdä analyysin itse pelistäkin.

– Tasainen peli ja erittäin intensiivinen ilta. Hyvä ensimmäinen erä meiltä. Pystyttiin paljon pelaamaan kiekolla ja pysymään kiekossa. Toisessa erässä eka kymppi meille ja sitten taas vastaavasti toinen kymppi Jukureille. He saivat virtaa maalista. Tasaisena se jatkui päätöserässäkin, mutta saatiin maalit ja pystyttiin taistelemaan ja uhrautumaan tuo loppu, Pikkarainen sanoi.

Porin Ässät on saanut heikon alun kaudelleen SM-liigassa. Perjantaina se hävisi Turussa TPS:lle 2-7.

Numerot kertovat paljon. Ässät oli perjantaina vastaantulija.

– Oli kyllä harmaa päivä. Ei ole montaa tällaista ollut koko valmennusuralla, Ässien päävalmentaja Karri Kivi suri.

– Kaikki meni pieleen siitä ensimmäisestä maalista lähtien. Tänään oli vain yksi joukkue jäällä. Kova on kerääminen huomiseksi. Täytyy tehdä muutoksia ja miettiä, miten saadaan homma eteenpäin. Se on selvää, ettei tässä joukkueen kanssa kannata hirveästi pulista, vaan tämä täytyy unohtaa nopeasti ja ladata huomiseksi ihan uudestaan, Kivi jatkoi.

JYP korjasi kurssiaan SM-liigassa perjantaina, kun se kaatoi Lukon kotiavauksessaan 5-2. JYP hävisi kauden avauspelinsä Sportille yllättäen, mutta kotiyleisön edessä nähtiin parempi joukkue.

JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi tiimeinen oli saanut siirrettyä avauspelin hyviä asioita myös perjantaille.

– Eka peli oli eka peli, mutta se oli meiltä kuitenkin nousujohteinen ja kolmas erä paras. Pyrittiin siihen, että jatketaan siitä, mihin siinä jäätiin, mutta en nyt ihan tyytyväinen siihen alkuun ollut. Ihan ensimmäiset vaihdot olivat hyviä, mutta sitten oli hieman hitautta omissa ja muutaman kerran jäätiin puolustusalueelle vähän pitkäksi aikaa pyörimään. Siinä oli tietysti hyvää sitkeyttä ja pelasimme hyvin omissa, eikä lähdetty kimpoilemaan, Rautakorpi näki.

KooKoo löi voittolaukauskisan jälkeen SaiPan 3-2. Pelicans voitti KalPan varsinaisella peliajalla 3-2.

Ilves voitti Vaasassa Sportin 4-1 ja nousi sarjan kärkeen. Ilveksen tavoin molemmat ottelunsa voittanut Tappara on myöskin kuudessa pisteessä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ari Mennander kertoi oikeudessa Teemu Selänteen KHL-keskusteluista

Kommentoi Facebookissa