Palaavatko suomalaiset matkapuhelinten suosikkimerkkiinsä?

Suomalaisen kännykkäteollisuuden kultaisina vuosina Nokia oli suosikkimerkki.

Suomalaisen kännykkäteollisuuden kultaisina vuosina Nokia oli suosikkimerkki. (Kuva Fotolia)

HMD Global on lisensoinut Nokian nimen ja yhtiö aikoo tuoda heti markkinoille uusia älypuhelimia.

NOKIA Uusi luku Nokia-puhelimien tarinassa alkaa, kun HMD Global Oy aloittaa toimintansa. Suomalainen HMD aikoo tuoda kuluttajille uuden sukupolven matkapuhelimia. Jo markkinoilla olevien Nokia-merkkisten peruspuhelinten rinnalle tulevat ensimmäiset älypuhelimet vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Toiminta käynnistyy vain kuusi kuukautta sen jälkeen, kun HMD solmi strategisen lisensointisopimuksen Nokian kanssa. Sopimus antaa HMD:lle maailmanlaajuisen yksinoikeuden käyttää Nokia-tavaramerkkiä matkapuhelimissa ja tableteissa seuraavan 10 vuoden ajan.

Yhtiössä yhdistyvät start-up-bisneksen ketteryys ja asenne sekä alan kokenein ja sitoutunein johto. Tiimiä johtavat toimitusjohtaja Arto Nummela ja varatoimitusjohtaja Florian Seiche tukenaan kokenut johtoryhmä, johon kuuluu osaajia monilta markkina-alueilta.

– Nokia on vuosikymmenien ajan ollut yksi ikonisimmista ja tunnistetuimmista matkapuhelinmerkeistä globaalisti. Tunnetun ja luotetun brändin uudelleen esitteleminen älypuhelinkäyttäjille on vastuullinen tehtävä ja tavoite, jonka jokainen HMD:ssä jakaa, toimitusjohtaja Arto Nummela kommentoi.

HMD:llä on heti toiminnan käynnistyessä merkittävä asema muun muassa Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Intiassa ja Kiinassa. Sen perustana on kumppanuusmalli. Yhtiöllä on kumppaneinaan teknologiayrityksiä kuten Nokia, FIH Mobile Limited ja Google. Tulevat Nokia-älypuhelimet hyödyntävät Googlen Android-käyttöjärjestelmää, joka on tällä hetkellä 86 prosentissa maailman älypuhelimista.

– Uskomme, että aika on nyt oikea uudistaa matkapuhelinalaa. Markkinat on hukutettu tuotteisiin, jotka eivät erotu toisistaan. Kuluttajat kaipaavat teknologiaa, jolla on selkeä tarkoitus – jotakin hyödyllistä ja kiinnostavaa – sekä brändiä, johon he voivat luottaa. Keskitymme todellisiin ja olennaisimpiin käyttökokemuksiin ja panostamme laatuun, sanoo puolestaan Florian Seiche.

Kumppanuusmallin kulmakivi on sopimus FIH:n kanssa. FIH on globaali kulutuselektroniikan valmistaja ja teknologiajätti, joka valmistaa Nokia-puhelimet ja -tabletit. Yhteistyön tarkoitus on taata valmistuksen laatu sekä kaupallisesti ja maailmanlaajuisesti skaalautuvat innovaatiot. Se tarjoaa myös mahdollisuuden hyödyntää FIH:n tuotekehitysosaamista.

HMD kehittää uutta kuluttajan tarpeisiin keskittyvää tuotevalikoimaa, jonka ytimessä on myös Nokian matkapuhelimista tutut muotoilu, kestävyys ja luotettavuus.

HMD Global

HMD Global Oy on Nokia-puhelinten ja -tablettien uusi koti, jonka pääkonttori on Espoossa. HMD muotoilee ja markkinoi laajaa älypuhelin- ja peruspuhelinvalikoimaa, joka on kohdennettu useille eri kuluttajaryhmille ja joka tarjoaa puhelimia useissa eri hintakategorioissa. Innovointiin ja korkeaan laatuun sitoutunut HMD on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella. Hallituksen puheenjohtaja Samuel W.L. Chin on yksi HMD Globalin perustajista. Hän oli aiemmin Hongkongin pörssiin listatun Foxconn International Holdingsin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Kommentoi Facebookissa