Pariskunta toi sairaita koiria Espanjasta Suomeen – kaksikko tienasi lähes 100 000 euroa

Espanjalais-suomalaisen kaksikon tuomat koirat myytiin Suomessa hyvään hintaan, useampi haukku jopa 1800 eurolla.

Espanjalais-suomalaisen kaksikon tuomat koirat myytiin Suomessa hyvään hintaan, useampi haukku jopa 1800 eurolla. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjän mukaan tekijät toivat myyntitarkoituksessa Espanjasta Suomeen 91 koiraa.

ELÄINSUOJELU Tampereella on luettu syytteet pariskunnalle, joka toi laittomasti Espanjasta Suomeen 91 koiraa. Lähes kaikki koirat olivat enemmän tai vähemmän sairaita.

Syytteen mukaan kaksikko tienasi koirakaupoilla lähes 100 000 euroa. Täällä koiria markkinoitiin netissä ja eläimet myytiin parhaimmillaan jopa 1800 euron hintaan. Keskihinta oli runsaat 1000 euroa.

Kaksikko asui rivitalossa Tampereen Kämmenniemessä, jossa koira vaihtoi useimmiten omistajaa. Melkein yhtä usein koira siirtyi uudelle omistajalle heti Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun eläin oli saapunut ilmojen teitse Espanjasta Suomeen. Helsinki-Vantaan lentoasemalla kävi myös käry. Poliisi otti siellä kiinni pariskunnan naispuolisen osapuolen, kun tämä oli marraskuussa 2018 tuomassa yhtä koiraa Espanjasta Suomeen.

Pariskuntaa syytetään muun muassa törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Syytteen mukaan he ovat kohdelleet koiria julmasti tai niille tarpeetonta kipua ja tuskaa aiheuttaen. Kun poliisi teki ratsian Teiskon Kämmenniemen rivitaloasuntoon, siellä oli 24 koiraa ahtaissa oloissa. Edes vettä ei koirille ollut tarjolla.

Espanjasta Suomeen tuotiin 14 koiraa autolla, jossa ei ollut tilaa tällaiselle eläinmäärälle. Lisäksi autossa matkusti viisi ihmistä sekä muitakin eläimiä. Syytteen mukaan ostajilta salattiin se, että koirat oli tuotu laittomasti Suomeen. Lähes kaikki koirat olivat sairaita, eikä sitäkään seikkaa ostajille kerrottu.

Syyttäjän käsityksen mukaan laittomasti maahan tuodun ja sairaan koiran myyminen on petos. Asianomistajia petosjutussa on parisenkymmentä. Rikoksella saatuna hyötynä syyttäjä vaatii tekijöiltä 98 438 euroa.

Syytteessä olevan kaksikon ulkomaalaistaustainen mies vangittiin viime helmikuussa ja hän oli syytettä luettaessa yhä vangittuna. Kun syytteessä oleva suomalaisnainen otettiin kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä, hän oli vangittuna runsaat kaksi kuukautta vuodenvaihteessa 2018-2019.

Syyttäjä vaatii kummallekin ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja kymmenistä petoksista. Jutussa annetaan tuomio myöhemmin.

  • EDIT 30.5.: Tarkennettu naisen vangitsemisajankohta 

Lue myös: Frida pelastettiin autiotalon kellarista – samasta loukosta löytyi kymmenittäin sairaita kissoja

Kommentoi Facebookissa