Pelastus Pöllölaakson urheilutarjonnalle? – MTV näyttää Qatarissa pelattavia jalkapallon MM-kisoja

Suomi ja Ukraina MM-karsintaottelussa Olympiastadionilla (Kuva AOP)

Suomi ja Ukraina MM-karsintaottelussa Olympiastadionilla. (Kuva AOP)

Jalkapallon miesten 2022 MM-kisojen otteluista 22 nähdään suorina lähetyksinä MTV:n kanavilla.

JALKAPALLO MTV on vahvistanut näyttävänsä marras-joulukuussa 2022 Qatarissa pelattavien jalkapallon miesten MM-kisojen otteluita. MTV on hankkinut lähetysoikeuksia Yleisradiolta.

Yle hankki Kansainvälisen Jalkapalloliiton Fifan hallinnoimien jalkapallon MM 2022 -kilpailujen esitysoikeudet vuoden 2018 lopulla. Nyt MTV ja Yle ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä kisojen 64 ottelusta 22 tullaan näkemään suorana MTV:n tv-kanavilla sekä samanaikaisesti maksuttomassa mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus) ja C More -suoratoistopalvelussa.

Sopimuksen myötä kaikki ottelut ovat jälkikäteen katsottavissa mtv-palvelussa, C Moressa ja Yle Areenassa. Tarkempi otteluohjelma esityskanavineen ja -ajankohtineen julkaistaan myöhemmin.

– Olemme todella tyytyväisiä, että yhteistyö MTV:n ja Yleisradion välillä syvenee. MTV tuottaa kaupallisista tv-yhtiöistä suurimmat ohjelmailmiöt, ja koko kansan urheiluohjelmat ovat tärkeä osa ohjelmistoamme. Yhdessä Ylen kanssa tuomme FIFAn jalkapallon MM 2022 -kilpailut jokaisen suomalaisen katsottavaksi. MTV:llä nähtävät ottelut tarjoavat myös upeita mahdollisuuksia mainostaja-asiakkaillemme, iloitsee MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

– Tämä on luonteva jatko aiemmalle vuoden 2026 kisoista sovitulle yhteistyölle MTV:n kanssa. Pääsemme aloittamaan kumppanuudessa uudenlaisen vaiheen, samaan tapaan kuin muissa Pohjoismaissa on tehty jo vuosia. Kokemukset esimerkiksi Ruotsista ja alustavat suunnitelmat MTV:n kanssa lupailevat suomalaisille futisfaneille erinomaista kokonaisuutta, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sanoo.

MTV menettää tämän kauden jälkeen urheilutarjontansa kruununjalokiven Formula ykköset, jota 2022 lähtien esitetään Viasatin kanavilla. Vuoden 2023 jälkeen MTV menettää puolestaan jääkiekon MM-kisojen oikeudet.

Jalkapallon MM-kisoista MTV yrittää saada urheilutarjonnalleen nostetta. MTV:n muita urheilutuotteita ovat jääkiekon SM-liiga ja jalkapallon Mestareiden liiga.

Nykyisin Telian omistuksessa oleva MTV Oy teki yli 28 miljoonan euron edestä tappiota. Yhtiön liikevaihto oli vajaat 172 miljoonaa euroa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmareilla surkea tuuri EM-lohkoarvonnassa

Kommentoi Facebookissa