Perjantaina se tapahtuu – Teemu Pukki debytoi Valioliigassa

Teemu Pukki mättää Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki mättää Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukin Norwich kohtaa Valioliigan kauden avausottelussa perjantai-iltana Liverpoolin.

JALKAPALLO Englannin Valioliigassa on kaudella 2019-2020 suomalaisväriä. Englannin kakkosarjan, The Championshipin, viime kauden maalikuningas ja paras pelaaja Teemu Pukki pelaa perjantaina Norwich Cityssa ensimmäisen ottelunsa Valioliigassa seuran kohdatessa viime kauden hopeajoukkueen ja Mestareiden liigan voittajan Liverpoolin.

Pukki, 29, oli merkittävä lupaus vuosikymmen sitten. Kaksi ensimmäistä yritystä huipputasolla Sevillassa ja Schalkessa epäonnistuivat. Vuosien kuluessa Pukki kehittyi huippuhyökkääjäksi tanskalaisessa Bröndbyssä, josta vuosi sitten siirtyi Norwichiin.

Viime kaudella Pukki voitti Championshipin maalikuninkuuden 29 osumallaan. Hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Kunnianosoitus on merkittävä. Onhan Championship varmasti maailman kymmenen tasokkaimman jalkapallosarjan joukossa.

Valioliiga tuo Pukille tietysti paljon kovempia haasteita, eikä 29 maalin kautta voi pitää realistisena. Pukkia on pysäyttämässä maailman parhaiten organisoituja puolustuksia.

Sarjanousija Norwichia povataan sarjan tyvipäähän. Joukkueen tavoitteena onkin sarjapaikkansa pelastaminen.

Joka tapauksessa Pukin pääsy Valioliigaan on merkittävä asia suomalaiselle futikselle. Vielä viime vuosikymmenen alkupuolella suomalaisia pelasi Valioliigassa avauskokoonpanollisen verran, mutta viime vuosina ei yhtään.

Muutenkin suomalaispelaajat ovat olleet Euroopan huippusarjoissa harvinaisuuksia. Poikkeuksen ovat tehneet Lukas Hradecky, Perparim Hetemaj ja Joel Pohjanpalo.

Pukin pelaaminen Valioliigassa palvelee tietysti myös Suomen maajoukkuetta. Huuhkajien paikka 2020 EM-turnaukseen on realistinen tavoite.
Liverpool-Norwich -ottelu alkaa perjantaina kello 22 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestareiden liigan pokaali ensi kertaa Suomessa – nähtävillä perjantaina Kampissa

Kommentoi Facebookissa