Verohallinto lähetti virheellisiä verotuspäätöksiä – mukana vääriä puolisoita ja muiden henkilötunnuksia

Verohallinnolla on ongelmia virheellisiä tietoja sisältävien kirjeiden kanssa.

Verohallinnolla on ongelmia virheellisiä tietoja sisältävien kirjeiden kanssa. (Kuva AOP)

Verottaja lähetti asiakkailleen noin 60 000 kirjettä, joissa voi olla virheitä.

VEROTUS Verohallinto on lähettänyt tämän viikon tiistaina noin 60 000 verokirjettä, joissa saadun asiakaspalautteen perusteella on karkeita virheitä. Eri asiakkaiden tiedot ovat menneet sekaisin. Verohallinto pyytääkin tuhoamaan kirjeet.

”Lähteneissä tulosteissamme, esimerkiksi verotuspäätöksissä, on havaittu väärille vastaanottajille osoitettuja tietoja. Jos sait virheellistä tietoa sisältävän kirjeen, tuhoa se. Lähetämme virheellisen kirjeen saaneille uudet ajantasaiset kirjeet. OmaVerossa tiedot näkyvät oikein. Virhe on kiireellisessä selvityksessä.”

– Meillä on vielä selvityksessä, mikä virheen logiikka on ollut. Tämän tarkempaa tietoa ei tällä hetkellä pysty antamaan, Verohallinnon kehitys- ja tietohallintojohtaja Jarkko Levasma sanoo STT:lle.

Verotuspäätöksissä on muun muassa puolison nimi voinut olla väärin, ennakkoverojen summa virheellinen, osakkeiden myyntitiedot ovat olleet vääriä ja verokirjeet ovat sisältäneet vastaanottajalle tuntemattoman yhtiön tietoja. Verohallinnon mukaan virheitä on ilmaantunut erityyppisissä kyseisen päivän aikana lähetetyissä tulosteissa.

Verohallinnolla on ollut aikaisemminkin tänä vuonna ongelmia virheellisiä tietoja sisältävien kirjeiden kanssa. Levasma sanoo Verohallinnon olevan tapahtuneen johdosta yhteydessä tietosuojavaltuutettuun.

– Siellä on todennäköisesti henkilötietoja, muun muassa henkilötunnuksia. On vaikea sanoa, miten niitä pystytään hyödyntämään. Mahdollisuus, että niitä pystyisi väärinkäyttämään, on aika pieni, mutta ei sitä pysty varmasti sanomaan, ettei sellaista ongelmaa olisi, Levasma jatkaa STT:lle.

Lue myös: Veronmaksajat huolestuivat – ”Sähköinen veroilmoitus ainoana vaihtoehtona ei ole reilua julkista palvelua”

Kommentoi Facebookissa