Petteri Koponen palasi Suomeen – ammattilaisura voi päättyä pian

Petteri Koponen on Suomen koripallohistorian merkittävimpiä pelaajia (Kuva: AOP)

Petteri Koponen on Suomen koripallohistorian merkittävimpiä pelaajia. (Kuva AOP)

Koripallotähti Petteri Koponen palaa Suomeen pelattuaan 13 vuoden ajan ulkomailla. Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

KORIPALLO Korisliigassa pelaava Helsinki Seagulls tiedottaa tehneensä sopimuksen Petteri Koposen kanssa. Koponen, joka on Suomen koripallohistorian merkittävimpiä pelaajia, todennäköisesti kaikkien aikojen paras suomalainen takamies, palaa Suomeen pelattuaan ulkomailla 13 vuoden ajan.

Viime kaudella Koponen edusti Saksan suurseuraa Bayern Müncheniä. Hän pelasi myös Italian pääsarjassa Pallacanestro Reggianan joukkueessa.

– Hienoa palata takaisin Suomeen. Kolmentoista ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen nyt oli aika palata kotiin. Hieno kausi tulossa ja tavoitteena totta kai nostaa Pantteria keväällä, Koponen kommentoi Seagullsin tiedotteessa.

Koponen, 33, pelasi hienon uran ulkomailla. Viisi kautta hän pelasi Italian pääsarjassa (Virtus Bologna, Pallacanestro Reggiana), neljä kautta Venäjän VTB-liigassa (Himki), kaksi kautta Espanjan pääsarjassa (FC Barcelona) ja kaksi kautta Saksan pääsarjassa Bayern Münchenin joukkueessa.

Koponen ei koskaan pelannut NBA:ssa. Hänet varattiin sinne 2007, mutta NBA-kokemusta hänelle kertyi vain kesäliigasta.

Taitojensa puolesta Koponen olisi voinut pelata NBA:ssa menestyksekkään uran. Hän ei saanut NBA:sta kuitenkaan riittävän hyvää sopimustarjousta. Euroopasta tulleet tarjoukset olivat parempia ja ansiotason kannalta siirtyminen NBA:han olisi ollut Koposen kannalta riski.

Korisliigan ja Seagullsin kannalta Koposen paluu Suomeen on merkittävä asia.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saamme Petterin kaltaisen pelaajan takaisin Suomeen, Korisliigaan ja ennen kaikkea Helsinki Seagullsiin. Hän on kuitenkin yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista pelaajista. On ilo ja kunnia päästä tekemään yhteistyötä hänen kanssaan, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso iloitsee.

Seagulls tavoitteli Koposta riveihinsä pidemmän aikaa.

– Alustavia keskusteluja käytiin jo viime kauden puolella, mutta kesän alkupuolella asiat alkoivat realisoitua ja pääsimme ajatuksen tasolta reippaasti eteenpäin. Petteri tuo takamiesosastollemme merkittävän lisän. Hän sopii nykyiseen ryhmäämme erittäin hyvin ja nuoret takamiehemme pääsevät oppimaan varmasti lisää lajin saloja Petterin kokemuksen kautta, Laakso jatkaa.

Korisliigassa Koponen nähtiin edellisen kerran vuonna 2008, jolloin hän voitti Tapiolan Hongassa toisen perättäisen SM-kultansa. Koponen valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden pelaajaksi. Kahden SM-kullan lisäksi Koposen palkintokaapista löytyvät kotimaassa Hongan riveissä voitetut SM-pronssi (2005-2006) ja Suomen Cupin hopea (2006-2007).

– Erityisen onnellisia olemme siitä, että pääsemme tarjoamaan korisfaneille tällaista herkkua, ja tietenkin myös yhteistyökumppanimme tästä varmasti ilahtuvat. Mutta ennen kaikkea ei malttaisi odottaa yleisön reaktiota, kun pääsevät tämän kaliiperin pelaajan taitoja ihastelemaan Kisiksen parketilla, toteavat Helsinki Seagullsin pääomistajat Janne ja Sinikka Kulvik.

– Petterin saaminen meidän riveihin on tietenkin huikea asia Seagullsille, ja nostaa myös Suomikoriksen ja Korisliigan profiilia. Samalla se on osoitus siitä mihin seuramme on valmis ja millaisia panostuksia organisaatiomme on valmiina tekemään päämäärätietoisella matkallamme kohti Helsinki Gardenia ja kansainvälisiä pelejä, Kulvikit jatkavat.

Koponen, 33, ei välttämättä pelaa Seagullsissa kuitenkaan vuotta pidempään. Hänen huhutaan lopettavan uransa ainakin ammattilaistasolla vuoden kuluttua pelattavien EM-kisojen jälkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: USA:n NBA-tähdet voittivat sittenkin kultaa – valmentaja tarvitsi drinkin

Kommentoi Facebookissa