Petteri Koponen uskoo Lauri Markkasen mahdollisuuksiin koripalloilun NBA:ssa

Vuosi sitten Barcelonan kanssa sopimuksen tehnyt Petteri Koponen varattiin myös aikoinaan NBA:n varaustilaisuudessa.

Vuosi sitten Barcelonan kanssa sopimuksen tehnyt Petteri Koponen varattiin myös aikoinaan NBA:n varaustilaisuudessa. (Kuva AOP)

Tulevat EM-kotikisat ovat tapahtuma, jota koko joukkue odottaa innoissaan.

KORIPALLO Kisakallion Urheiluopistolla jokakesäistä juniorileiriään vetävä koripallotähti Petteri Koponen kertoi tämän viikon lehdistötilaisuudessa tuntojaan muun muassa menneestä kaudesta, Lauri Markkasen NBA-sopimuksesta ja Susijengin EM-kisahaasteesta.

FC Barcelonaan vuosi sitten sopimuksen tehneen Koposen kesä sujuu kaikkea muuta kuin lomailun merkeissä.

– Eipä tässä taida yhtään vapaata viikonloppua olla edessä, mutta ihan hyvä niin, sillä tykkään touhuta ja tavata ihmisiä aina kun pääsen kesällä Suomeen, ”Petsku” kertoo.

– En olekaan välttämättä sellainen luonne, että jaksaisin esimerkiksi paria viikkoa mökillä löhöillä, hän tunnustaa.

Koposen kesään kuuluvat omaa nimeä kantava juniorileiri, elokuussa järjestettävä Eezy-katukoristurnaus sekä luonnollisesti koripallon EM-kisat Helsingissä.

– Olen aina tykännyt touhuta junioripelaajien kanssa, nämä leirit ovat todella antoisia kokemuksia. Täällä huomaa hyvin sen, kuinka nuoret pelaajanalut kehittyvät. Omalta osaltani tunnen siitä pientä ylpeyttä, että saan olla osana kehittämässä suomalaisia junnuja, sekä näkemään sen, että taidot kasvavat vuosi vuodelta, Koponen iloitsee.

Vaikka elämä hymyileekin Koposelle juuri nyt, niin hän myöntää, että kausi Barcelonassa oli pienoinen pettymys.

– Tietysti sitä toivoi siirron myötä, että pääsisi mukaan kamppailemaan pokaaleista, mutta kauden aikana tapahtui kaikenlaista, eikä lopputulosta voi pitää millään muotoa hyvänä. Mielenkiinnolla tietysti odotetaan, mitä kaikkea uusi valmentaja tuo mukanaan syksyllä kun sarja taas alkaa, hän pohtii.

– Lisäksi playoff-peleissä tapahtunut pieni loukkaantuminen on vaivannut alkukesästä, mutta kuntoutus on koko ajan käynnissä, ja toivon pystyväni osallistumaan normaalisti maajoukkueen valmistautumiseen EM-kisoja ajatellen, Koponen kertoo.

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan huipulla viimeisen viiden vuoden aikana. Koposen mukaan saavutus on ennen kaikkea pitkäjänteisen työn tulosta.

– Olen itse ollut mukana kun pelasimme B-sarjassa, joten onhan tämä jatkuva arvokisaputki ollut hienoa kokea. Ollaan tehty paljon työtä tämän aseman eteen koko joukkueen voimin, hän muistuttaa.

Tulevat EM-kotikisat ovat Barcelonan ammattilaisen mukaan tapahtuma, jota koko joukkue odottaa innoissaan.

– Onhan tämä aivan mahtava tilaisuus tehdä taas jotain suurta Suomi-koriksen parissa. Arvokisat ja aivan mahtavat fanimme tekevät kisoista takuulla ainutlaatuisen kokemuksen, vakuuttaa Koponen.

Niin kauan kuin Koponen on Euroopan huipulla pelannut, ovat huhut hänen mahdollisesta NBA-urastaan velloneet joka kesä. Tämänhetkiseen tilanteeseen Koponen on kuitenkin tyytyväinen.

– Tällä hetkellä olen Barcelonan pelaaja, eikä siihen ole mitään sen suurempaa lisättävää. Pitää vain yrittää tulevalla kaudella tehdä asioita paremmin joukkueena. Samoin minulla oli henkilökohtaista epäonnea kauteen valmistautumisen kanssa enemmän kuin tarpeeksi, Koponen viittaa kokemaansa auto-onnettomuuteen.

Suurimman mediajulkisuuden onkin tänä kesänä kerännyt Lauri Markkanen, joka allekirjoitti Chicago Bullsin kanssa tulokassopimuksen koripallon NBA-liigaan. Koponen kertoi seuranneensa innolla Markkasen draftin ympärillä pyörinyttä keskustelua.

– Ihan livenä en hommaa katsonut, mutta heti aamulla herättyäni piti tietysti tsekata, mihin seuraan Lauri siirtyy. Chicagon kanssa tehty diili kertoo hyvin sen, kuinka lahjakkaasta pelaajasta Laurissa on kysymys. Uskon myös vahvasti hänen mahdollisuuksiinsa NBA:ssa.

– Markkasen sopimus on tosi kova juttu, ja se lisää varmasti koriksen näkyvyyttä ja antaa nuorille pelaajille hienon esikuvan Laurin muodossa, Koponen päättää.

Chicago Bulls tiedotti keskiviikon ja torstain välisenä yönä, että se on tehnyt ammattilaissopimuksen Markkasen kanssa. Samalla chicagolaisseura nimesi suomalaisen kesäliigaa pelaavaan joukkueeseensa.

NBA:n kausi 2017–18 pyörähtää käyntiin 20. lokakuuta. NBA:n otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.

Kommentoi Facebookissa