Pienet koululaiset ilmestyvät liikenteeseen ‒ näkyvä valvonta lisää koulumatkojen turvallisuutta

Autoilijoiden tulee ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin nyt koulujen alkaessa.

Autoilijoiden tulee ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin koulujen alkaessa. (Kuva Poliisi)

Koulut alkavat ja poliisi suuntaa valvontaa koulujen läheisyyteen.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi valvoo tulevina viikkoina tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä. Valvonnan tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen ja koululaisten turvallisen koulumatkan varmistaminen.

‒ Poliisin näkyminen ja ennen kaikkea näkyvä valvonta rauhoittaa liikennettä ja lisää koululaisten koulumatkojen turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, toteaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on tulevina viikkoina nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Valvontaa kohdistetaan myös suojattomien tienkäyttäjien käyttäytymiseen liikenteessä, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.

‒ On tärkeää huomioida riittävän alhaisen nopeuden merkitys ja erityinen varovaisuus nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset ja ilmestyvät liikenteeseen, Kallio muistuttaa.

Myös ajoneuvojen turvalliseen ja tieliikennelain mukaiseen pysäyttämiseen tai pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota. Nopeuksia valvotaan erityisesti koulujen läheisyydessä ja muissa taajamien riskipaikoissa.

Lue myös: Aikuinen mies esiintyi sosiaalisessa mediassa alakouluikäisenä – sai lapset lähettämään videoita

Kommentoi Facebookissa