Pihoissa liikkunut susi lopetettiin ampumalla navetan pihaan – ”Lievempiä keinoja ei ollut”

Yksittäisen eläimen lopettamisen ei katsottu vaarantavan suden suojelun tasoa.

Yksittäisen eläimen lopettamisen ei katsottu vaarantavan suden suojelun tasoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Ihmisiin tottunut ja asutulla alueella liikkuva susi aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle.

SUSI Asuttujen rakennusten pihapiireissä ja koti- ja tuotantoeläintilojen läheisyydessä liikkunut susi lopetettiin poliisin määräyksellä lauantaina klo 22.20 Joensuun Tuupovaarassa.

Poliisille ja Riistakeskukselle on tehty touko-heinäkuun aikana useita ilmoituksia Tuupovaaran Hoilolan ja Öllölän alueella yksin liikkuneesta sudesta. Tassu-järjestelmään on kirjattu yhteensä 14 tarkistettua pihakäyntiä ja sutta oli karkotettu useita kertoja muun muassa ilmaan ampumalla. Karkotukset eivät tuottaneet tulosta ja eläin palasi säännöllisesti ja toistuvasti ihmisten pihoihin ja eläinsuojien läheisyyteen.

Ihmisiin tottunut ja asutulla alueella liikkuva susi aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle. Koska lievempiä keinoja konfliktin ratkaisemiseksi ei ollut, poliisi määräsi viimesijaisena keinona eläimen lopetettavaksi poliisilain 2 luvun 16 § perusteella. Yksittäisen eläimen lopettamisen ei katsottu myöskään vaarantavan suden suotuisaa suojelun tasoa kyseisellä alueella tai valtakunnallisesti.

SRVA-henkilöstö lopetti suden ampumalla asutun talon navetan pihaan. Lopetettu susi oli nuori, 40 kiloa painava uros. Poliisi toimittaa suden tutkittavaksi Ruokavirastolle Ouluun.

Lue myös: Suomen susikanta on kasvanut – ”Uusista reviireistä valtaosa syntyi läntiseen Suomeen”

Kommentoi Facebookissa