Pikkujoululiikenteen tehovalvonnan tulos – 124 rattijuoppoa, 28 muusta rikoksesta epäiltyä ja 30 etsintäkuulutettua

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä.

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä. (Kuva AOP)

Tehostettua valvontaa jatketaan myös tulevana viikonloppuna koko maassa.

TEHOVALVONTA Poliisin tehostetussa valtakunnallisessa pikkujoululiikenteen valvonnassa auton ratista tavoitettiin viikonlopun aikana 124 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Valvonnan yhteydessä tavattiin myös 28 muusta rikoksesta epäiltyä ja 30 etsintäkuulutettua.

Poliisi puhallutti kaikkiaan 27 088 kuljettajaa. Rattijuoppojen määrä oli puhalluskokeiden määrään suhteutettuna hieman suurempi kuin edellisvuoden vastaavassa tehovalvonnassa.

– Valvonnalla ja siitä tiedottamalla poliisi pyrkii ennalta estämään vakavia rattijuopumusonnettomuuksia, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Puhallusratsioita kohdennettiin etenkin ilta- ja yöajan pikkujoululiikenteeseen. Tehostettua valvontaa jatketaan myös tulevana viikonloppuna koko maassa.

Lue myös: Kolaritilastot teilaavat legendan juopon tuurista – ”Rattijuoppo itse loukkaantuu tai jopa menehtyy”

Kommentoi Facebookissa