Pikkuleijonille kymmenen maalin vappurieha – tappiokin riittäisi lohkovoittoon

Pikkuleijonat juhlii maalia

Pikkuleijonat juhlii maalia. (Kuva Pasi Mennander / Jääkiekkoliitto)

Pikkuleijonat murjoi Saksan 10-0. Lohkovoiton kohtalo ratkeaa lauantaina ottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

JÄÄKIEKKO Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue Pikkuleijonat jatkoi vahvaa menoaan MM-kisoissa Texasissa. Vapun kunniaksi suomalaiset järjestivät todelliset maalikarkelot, joissa Saksa sai selkäänsä lukemin 10-0.

Pikkuleijonat oli murskaava siitäkin huolimatta, että joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman kahta tärkeää pelaajaansa Brad Lambertia ja Oliver Kapasta. Ottelu ratkesi jo avauserässä, jossa Suomi takoi siinä viisi maalia.

Pikkuleijonien tehomies oli pisteet 2+1 kerännyt Samu Salminen. Laiturit Ville Koivunen (1+2) ja Samu Tuomaala (1+2) säestivät hyvin joukkueen ykkössentteri Salmista. Maalivahti Juuso Helomaa saavutti nollapelin 23 torjunnalla.

Aiemmissa otteluissaan Suomi oli voittanut Venäjän voittolaukauskisan jälkeen 4-3 ja Tshekin varsinaisella peliajalla 6-5. Suomi johtaa lohkoaan ennen lauantaina pelattavaa alkusarjan päätösotteluaan, jossa vastaan tulee kisaisäntä Yhdysvallat.

Suomi voittaisi alkulohkonsa, jos saisi Yhdysvallat-ottelusta yhdenkin pisteen. Piste heltiää, jos ottelu etenee jatkoajalle, joten jatkoajalla tai voittolaukauskisassa Suomella olisi varaa hävitä amerikkalaisille.

Lohkovoitolla Suomi pääsisi pelaamaan puolivälieräottelun Sveitsiä vastaan. Lohkon kakkospaikka toisi puolivälierävastustajaksi todennäköisesti Valko-Venäjän.

Mikäli Suomi häviäisi Yhdysvalloille varsinaisella peliajalla, ja Venäjä voittaisi Tshekin, joutuisi Suomi pelaamaan puolivälieräottelunsa todennäköisesti Ruotsia vastaan. Toisessa lohkossa päätöskierroksella Kanada pelaa Valko-Venäjää ja Ruotsi Latviaa vastaan. Todennäköistä ei ole, että Valko-Venäjä voittaisi Kanadan tai että Latvia voittaisi Ruotsin.

Puolivälieräjoukkueet ovat selvillä jo ennen alkusarjan päätösotteluita. Kaikki neljä otteluaan hävinneellä Saksalla ja kolme ottelua hävinneellä Latvialla kisat päättyvät alkusarjaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien ensimmäinen MM-leiriryhmä valittu – Mörkö ja Konna mukana

Kommentoi Facebookissa