Vappu on ollut rauhallinen, mutta kesäviikonloppua vilkkaampi – ”Kaivopuistossa lensi pulloja ja ilotulitteita”

Vappuaatto oli normaalia vappua selvästi rauhallisempi useimmilla alueilla ympäri Suomen.

Vappuaatto oli normaalia vappua selvästi rauhallisempi useimmilla alueilla ympäri Suomen. (Kuvituskuva Fotolia)

Vappuaattoa vietettiin enimmäkseen pienissä ryhmissä suosituksia noudattaen.

VAPPU Vappuaatto oli Helsingin poliisin näkökulmasta tavallista kesäviikonloppua vilkkaampi, mutta normaalia vappua selvästi rauhallisempi. Poliisin tietoon ei ole tullut vakavia rikoksia tai onnettomuuksia.

Kaivopuistossa oli vappuaattona noin tuhat ihmistä ja useissa muissa Helsingin puistoissa oli myös satoja ihmisiä. Vappuaattoa vietettiin enimmäkseen pienissä ryhmissä suosituksia noudattaen.

– Kaivopuistossa ja Sinebrychoffin puistossa juhlinta muuttui illalla osittain levottomaksi. Kaivopuistossa lensi pulloja ja ilotulitteita. Poliisi tyhjensi puistot ennaltaehkäisevästi, jotta rikoksia ja onnettomuuksia ei tapahtuisi, kertoo komisario Riko Korpela Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin vahva suositus on, että Helsingin keskustaan ei tule kokoontua. Poliisi on vappupäivänä näkyvästi läsnä kaupungilla valvomassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Hämeen poliisin vuorokausi oli tehtävämäärällisesti melko vilkas, tehtäviä kirjattiin yhteensä 371 kappaletta. Yleisillä paikoilla juhlinta sujui melko rauhallisesti, mutta poliisi puuttui kuitenkin joihinkin häiriöitä aiheuttaviin kokoontumisiin. Poliisia työllisti vuorokauden aikana lukuisat kotihälytykset ja päihtyneet kuljettajat.

Vapunaatto ja vapunpäivän vastainen yö sujui Pohjanmaan poliisin näkökulmasta suhteellisen vilkkaissa, mutta tavanomaisissa merkeissä, poliisia työllisti yhteensä runsaat 180 tehtävää poliisilaitoksen alueella. Poliisilain nojalla kiinniotettuja henkilöitä kirjattiin yöltä yhteensä 12 ja rikosperusteisesti vapautensa menetti yksi henkilö.

Poliisilla oli Itä-Suomessa runsaasti tehtäviä vappuaattoiltana ja kotihälytykset, erilaiset nujakat, rattijuopot sekä häiriökäyttäytymiset työllistivät poliisipartioita aina aamuyön tunneille asti. Poliisin hälytystehtäviä vappuaattoillan klo 19 ja vappuaamun klo 7 välillä oli Itä-Suomen alueella yhteensä 296 kappaletta. Ihmisiä oli pitkästä aikaa runsaasti liikkeellä ja paikka paikoin ravintoloiden terasseille muodostui jonoja.

Lounais-Suomen poliisilla oli tasaisen kiireinen vappuaatto, mutta yleisesti ottaen ilta ja yö sujuivat rauhallisesti. Poliisi partioi koko illan aktiivisesti taajamissa eri puolilla Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Vappuaattoillan ja yön aikana Lounais-Suomen poliisilla oli yhteensä 362 tehtävää. Käytännössä se tarkoittaa, että eri puolilla Lounais-Suomessa poliisin apua tarvittiin joka toinen minuutti.

 

Lue myös: Poliisi turvaa vapun järjestyksen ja turvallisuuden – vietä vappua omassa kuplassa

Kommentoi Facebookissa