Poliisi aloittaa esitutkinnan ministerin eroon johtaneista viestintähankinnoista – ”Asiassa on syytä epäillä rikosta”

Viestintäkohu johti lopulta valtiovarainministerinä toimineen Katri Kulmunin eroon.

Viestintäkohu johti lopulta valtiovarainministerinä toimineen Katri Kulmunin eroon. (Kuva Valtiovarainministeriö)

Poliisi korostaa, että kysymyksessä on vasta rikosprosessin ensimmäinen vaihe eli rikosepäily.

ESITUTKINTA Helsingin poliisilaitos on saanut päätökseen työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön viestintäkoulutushankintoihin liittyvän esiselvityksen. Koulutushankinnoista tehtiin poliisille useita tutkintapyyntöjä.

Kyseessä on valtiovarainministeri Katri Kulmunin eroon johtanut tapahtumaketju. Tekir Oy oli laskuttanut ministeriöitä Kulmunin viestintäkoulutuksesta noin 50 000 euroa, hankintoja ohjasi vahvasti hänen erityisavustajansa Kari Jääskeläinen.

Juttuvinkki: Talvivaaran maineesta vastannut viestintäyhtiö sparrasi Katri Kulmunia valtion laskuun kymmenillä tuhansilla – ”Esiintyminen jännittää minua”

‒ Esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta ja poliisi aloittaa esitutkinnan. Epäiltynä on tällä hetkellä yksi virkamies, joka on esiselvityksen perusteella laajasti osallistunut koulutushankintoihin. Esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä petosta ja virkavelvollisuuden rikkomista, kertoo esiselvityksen tehnyt rikoskomisario Teemu Jokinen.

Poliisi kuitenkin korostaa, että kysymyksessä on vasta rikosprosessin ensimmäinen vaihe eli rikosepäily, vaikka esiselvityksessä löytyi konkreettiset perusteet esitutkinnan aloittamiselle. Esitutkinnan aikana rikosnimikkeet tai koko rikosepäily voi muuttua olennaisestikin.

Aiemmin tehdyn selvityksen johtopäätöksenä sisäinen tarkastus suositteli, että laskutuksessa ja palveluiden tilaamisessa ilmenneiden epäselvyyksien johdosta ministeriö ryhtyy jatkotoimenpiteisiin Tekir Oy:n ja Kari Jääskeläisen suhteen.

Lue myös: Selvitys Kulmunin eroon johtaneesta koulutuksesta valmistui – ”Ministeriö ryhtyy jatkotoimenpiteisiin epäselvyyksien johdosta”

Kommentoi Facebookissa