Poliisi etsii uusia mahdollisia raiskauksen uhreja – tekijän tuntomerkkejä ei kuitenkaan voi julkaista

Poliisi pääsi epäillyn jäljille ja otti hänet kiinni omien tutkimuksiensa perusteella.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille ja otti hänet kiinni omien tutkimuksiensa perusteella. (Kuva AOP)

Useista raiskauksen yrityksistä epäilty mies on vangittu ja poliisi selvittää, onko tapauksia lisää.

RAISKAUS Jyväskylän poliisi otti 5.8.2020 kiinni nuorehkon miehen, jota epäillään useista Jyväskylässä tapahtuneista raiskauksen yrityksistä. Poliisi pääsi epäillyn jäljille ja otti hänet kiinni omien tutkimuksiensa perusteella.

Mies vangittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina 07.08.2020 todennäköisin syin epäiltynä neljästä raiskauksen yrityksestä, jotka ovat tapahtuneet joulukuun 2019 ja elokuun 2020 välisenä aikana. Miehen tekemiksi epäillyt raiskauksen yritykset ovat tapahtuneet myöhään aamuyöllä Jyväskylän keskustan, Tourulan ja Halssilan alueella ulkoalueilla ja kerrostalojen rappukäytävissä.

Juttuvinkki: Raiskauksen tunnusmerkiksi tulossa vapaaehtoisuuden puute – ”Rikoksen uhrin asemaa on parannettava”

Useissa tapauksissa mies on tarttunut suoraan uhriin kiinni ja alkanut aggressiivisesti kosketella. Vain yhdessä poliisin tiedossa olevassa tapauksessa mies on ensin puhunut hyökkäyksen kohteelle. Poliisi toivoo yhteydenottoa mahdollisilta seksuaalisen ahdistelun, aggressiivisen käsiksi käymisen tai vastaavan kohteeksi joutuneilta.

Tarkoituksena on selvittää, onko mies syyllistynyt muihinkin vastaaviin tekoihin, jotka eivät vielä ole poliisin tiedossa. Tieto mahdollisista muista teoista on tärkeää myös jo esitutkinnassa olevien tapausten selvittämiseksi.

Poliisi ei julkaise epäillyn kuvaa mahdollisten muiden tekojen selvittämiseksi, koska hänen henkilöllisyytensä on jo poliisilla selvillä ja kuvan julkaisu vaarantaisi mahdollisten uusien uhrien tekemän kuvatunnistuksen luotettavuuden.

Poliisi pyytää lähettämään yhteydenottopyynnöt sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Raiskausrikosten määrä on viime vuosina lisääntynyt – valtaosa pahoinpitelyistä ei tule poliisin tietoon

Kommentoi Facebookissa