Poliisi keskeytti nuorten suunnitteleman katutappeluturnauksen – ”Ennen kuin se pääsi alkamaan”

Poliisi kävi keskustelemassa pääroolissa katutappeluturnauksen järjestämisessä olleen nuoren sekä tämän huoltajien kanssa.

Poliisi kävi keskustelemassa pääroolissa katutappeluturnauksen järjestämisessä olleen nuoren sekä tämän huoltajien kanssa. (Kuva AOP)

Poliisipartio havaitsi kentällä nuoria, jotka olivat jo lämmittelemässä ja valmistautumassa otteluja varten.

KATUTAPPELU Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo, kuinka kevättalvella aloittanut Rapido-ryhmän partio oli perjantaina hyvissä ajoin paikalla Vantaan Kartanokoskella, kun sosiaalisessa mediassa levisi tietoa suunnitellusta niin sanotusta katutappeluturnauksesta.

Rapido-ryhmä selvittää massarikoksia, jotka ovat nopeita selvittää, mutta jotka on jouduttu laittamaan tärkeysjärjestyksessä tutkinnan hännille. Partio havaitsi kentällä nuoria, jotka olivat jo lämmittelemässä ja valmistautumassa otteluja varten.

– Turnaus päästiin keskeyttämään ennen kuin se pääsi alkamaan. Tilannetta seurattiin illan aikana aktiivisesti eikä toimenpidetarvetta ilmennyt, kertoo rikoskomisario Anne Tuomisto.

Viikonlopun aikana Rapido kävi keskustelemassa pääroolissa katutappeluturnauksen järjestämisessä olleen nuoren sekä tämän huoltajien kanssa. Tapaaminen sujui hyvässä hengessä ja saavutettiin yhteisymmärrys siitä, ettei katu ole oikea ympäristö eikä vallitseva koronatilanne oikea aika tällaiselle toiminnalle.

– Yleisesti nuorisoa oli viikonloppuna yllättävän vähän liikkeellä Vantaan ja Keski-Uudenmaan alueilla. Partioiden haaviin jäi muun valvonnan ohella myös pari rattijuoppoa, joista toinen oli mopolla hetken aikaa poliisia karkuun ajanut alaikäinen nuori. Nuori puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat, Tuomisto jatkaa.

Lue myös: Alaikäisten poikien nahistelu alkoi Snapchat-sovelluksessa – tappelussa yksi sai taisteluveitsestä selkäänsä

Kommentoi Facebookissa