Poliisi on ollut vaitonainen henkirikoksesta – epäilty kaatoi uhrin päälle bensiiniä ja sytytti tuleen

Henkirikosta on tutkittu murhana, koska se on tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla sekä vakaasti harkiten.

Henkirikosta on tutkittu murhana, koska se on tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla sekä vakaasti harkiten. (Kuva AOP)

Murhasta epäilty on tämän jälkeen estänyt uhrin puolisoa auttamasta menehtynyttä.

HENKIRIKOS Varkauden poliisi on saanut Pieksämäen Virtasalmella 3.10.2020 tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan päätökseen. Asia on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi on ollut asian tiedottamisen suhteen vaitonainen, esitutkinnan turvaamiseksi ja jutun asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi.

Henkirikosta tutkittiin murhana, koska esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella, se on tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla ja vakaasti harkiten. Lisäksi saman tapahtuman yhteydessä epäillyksi tapahtuneita tekoja on esitutkinnassa tutkittu rikosnimikkeillä pahoinpitely ja vahingonteko.

Esitutkinnassa on tullut esille, että epäilty on kohdistanut uhriin ensin fyysistä väkivaltaa, ja tämän jälkeen kaatanut uhrin päälle bensiiniä ja sytyttänyt tämän tuleen. Epäilty on tämän jälkeen estänyt uhrin puolisoa auttamasta uhria. Uhri on menehtynyt tapahtumapaikalle.

Epäilty otettiin kiinni tekopaikan läheisyydestä ja pidätettiin samana päivänä. Etelä-Savon käräjäoikeus määräsi hänet vangittavaksi 6.10.2020, ja epäilty on edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä. Hän on kuulusteluissa pääpiirteittäin myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman, muttei ole ottanut kantaa rikosnimikkeeseen.

Asiaa käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa toukokuun lopulla.

Lue myös: Poliisi selventää Pernon henkirikosten motiivia – ”Monien yksittäisten tapahtumien ja seikkojen summa”

Kommentoi Facebookissa