Poliisi selventää Pernon henkirikosten motiivia – ”Monien yksittäisten tapahtumien ja seikkojen summa”

Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat siihen, että tekojen motiivi liittyisi mustasukkaisuuteen.

Poliisin esitutkinnassa ei ole tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat siihen, että tekojen motiivi liittyisi mustasukkaisuuteen. (Kuva AOP)

Kyse on myös epäillyn yksityiselämään liittyvistä arkaluonteisista asioista, joita poliisi ei kommentoi.

HENKIRIKOS Poliisilla on selkeä käsitys pääsiäislauantain tapahtumista Turun Pernossa, missä kaksi henkilöä sai surmansa ja kolmas uhri vakavia vammoja.

Murhista ja murhan yrityksistä epäillään 27-vuotiasta miestä. Esitutkinnan perusteella tekojen taustalla ei ole selvää yksittäistä motiivia.

– Teot ovat olleet monien yksittäisten tapahtumien ja seikkojen summa, kuvailee tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio.

Kyse on epäillyn yksityiselämään liittyvistä arkaluonteisista asioista, joita poliisi ei henkilön yksityisyyden suojan takia kommentoi julkisuudessa.

Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat siihen, että tekojen motiivi liittyisi mustasukkaisuuteen. Epäilty tekijä ja henkirikoksen uhriksi joutunut 27-vuotias mies olivat poliisin tiedon mukaan kavereita.

Epäilty saapui tapaamaan kaveriaan Pernon kaupunginosaan aamuyöllä 3. huhtikuuta. Taustalla oli edellisenä päivänä miesten välille syntynyt erimielisyys, joka oli pikkuhiljaa muuttunut riidaksi. Epäilty ampui uhria ensimmäisen kerran kerrostalon pihalla. Mies sai luodista osuman, mutta pääsi pakenemaan ampujaa asuntoon taloon sisälle.

Juttuvinkki: Turun henkirikoksen uhrit 27-vuotias mies ja 25-vuotias nainen – kaksi muuta henkilöä piiloutui tekijältä asuntoon

Talossa asuvat 25-vuotias nainen ja 29-vuotias mies tulivat äänien johdattelemina tapahtumapaikalle ja joutuivat sivullisina väkivallan kohteeksi. Epäilty ampui naisen talon edessä, minkä jälkeen hän vahingoitti teräaseella miestä. Seuraavaksi epäilty siirtyi sisälle asuntoon ja ampui aiemmin aseella vahingoittamansa 27-vuotiaan miehen.

– Asunnossa piiloutuneina olleet 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen ovat mahdollisesti olleet vaarassa. Esitutkinnan perusteella voidaan katsoa, että he ovat voineet joutua tilanteessa henkirikoksen kohteeksi, Kontio sanoo.

Ammuttuaan asunnossa olleen miehen, epäilty poistui asunnosta samaa reittiä. Poliisi otti hänet kiinni kerrostalon ulkopuolella, missä tämä luopui ampuma-aseesta ja teräaseesta. Epäillyllä ei ollut lupaa hallussa olevaan aseeseen.

Epäilty oli tapahtumahetkellä päihtynyt. Huumausaineiden käytön seurauksena häntä epäillään ainakin rattijuopumuksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen 6.4. todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Kontion mukaan tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin.

– Kyseessä on laaja asiakokonaisuus, mutta etenemme aikataulussa, hän arvioi.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 1. heinäkuuta.

Lue myös: Murhista ja murhayrityksistä epäilty 27-vuotias mies vangittiin – tapauksen asiakirjat on määrätty salaisiksi

Kommentoi Facebookissa