Poliisi otti kiinni murhaepäillyn – lakimiehen katoamiseen liittyvä vanha tutkinta tarkentui

Poliisin nyt kiinni ottama mies on syntynyt vuonna 1953 ja hän oli Härmäläisen katoamisen aikaan hän 40-vuotias.

Poliisin nyt kiinni ottama mies on syntynyt vuonna 1953 ja hän oli Härmäläisen katoamisen aikaan 40-vuotias. (Kuva AOP)

Poliisi esittää 67-vuotiasta miestä vangittavaksi turkulaismiehen katoamiseen liittyen.

HENKIRIKOS Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön liittyen vuonna 1994 kadonnutta turkulaismiestä koskevaan henkirikostutkintaan. Epäilty otettiin kiinni Turussa perjantaina 27.8.2021. Miestä epäillään todennäköisin syin murhasta, ja poliisi vaatii häntä vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Keskusrikospoliisi tiedotti aikaisemmin, että se on ottanut uudestaan aktiivitutkintaan 3.8.1994 kadonneen lakimiehen Ilpo Härmäläisen tapauksen. Poliisin nyt kiinni ottama mies on syntynyt vuonna 1953 ja hän oli Härmäläisen katoamisen aikaan 40-vuotias.

– Kaiken kaikkiaan poliisin käsitys siitä, mitä Härmäläisen katoamisen aikoihin on tapahtunut, on tarkentunut esitutkinnan uudelleen avaamisen yhteydessä, sanoi jutun tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen.

Turussa tapahtunutta katoamista tutkitaan murhana, sillä esitutkinnan perusteella on epätodennäköistä, että henkilö olisi kadonnut omasta tahdostaan. Ennen katoamistaan Härmäläinen kertoi vaimolleen menevänsä katsomaan liiketuttavansa kanssa asuntoa.

Lue myös: KRP avasi uudestaan vanhan murhatutkinnan – minne katosi turkulainen lakimies?

Kommentoi Facebookissa