Poliisi selvittää nimettömätkin koulu-uhkaukset – ”Aiheuttavat huolta ja pelkoa opiskelijoissa”

Lounais-Suomen poliisin tietoon tulleet kaksi uhkausta esitettiin anonyymissä somekanavassa Jodelissa. (Kuvituskuva Fotolia)

Tällä viikolla Lounais-Suomen poliisin tietoon tulleissa tapauksissa epäilty uhkauksen tekijä on selvitetty ja tavoitettu.

KOULU-UHKAUKSET Lukuvuoden alkaessa kouluihin niin Lounais-Suomessa kuin muuallakin Suomessa on kohdistunut erilaisia uhkauksia ja häiriötekijöitä. Tällä viikolla Lounais-Suomen poliisin tietoon on tullut kaksi tapausta, joissa henkilö on uhannut oppilaitosta pommilla. Uhkaukset esitettiin anonyymissä somekanavassa Jodelissa.

Molemmissa tapauksissa poliisi pääsi epäillyn uhkailijan jäljille, selvitti heidän henkilöllisyytensä ja tavoitti heidät – huolimatta siitä, että kyse oli anonyymisti tehdyistä uhkauksista. Tapaukset eivät liity toisiinsa.

– Esitetyt pommiuhkaukset eivät aiheuttaneet konkreettista vaaraa oppilaitoksiin mutta sitäkin enemmän huolta ja pelkoa opiskelijoissa, heidän kodeissaan ja oppilaitosten henkilökunnassa. Lisäksi tällaiset tapaukset sitovat poliisin resurssia, toteaa komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisin ennalta estävästä toiminnasta.

Poliisi jatkaa tapausten selvittämistä oppilaitosten tuella, eikä niistä tiedoteta enempää. Poliisi samalla toivoo vastuullisuutta aiheesta käytävään julkiseen keskusteluun.

– Tämänkaltaiset teot eivät ansaitse yhtään ylimääräistä huomiota. Aiheen kaikki julkinen käsittely voi vain osaltaan madaltaa kynnystä uusille harkitsemattomille ja huomiohakuisille ajatuksille. Viranomaiset ja oppilaitokset vastaavat asianosaisten tiedonsaannista sekä opiskelijoiden turvallisuudesta, Malmberg sanoo.

Poliisi kertoo, että se suhtautuu vakavasti jokaiseen uhkaukseen.

Lue myös: Koulukiusaaminen jää helposti tunnistamatta – ”Nuorelle kaveriporukassa pärjääminen on tärkeää”

Kommentoi Facebookissa