Poliisi tehostaa rattijuopumusvalvontaa ensi viikolla – ”Viikonloppuyöt ovat onnettomuusherkkiä”

Poliisi valvoo nyt erityisesti myös taajamien ulkopuolella pienemmillä teillä.

Alkoholionnettomuudet keskittyvät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille. (Kuva AOP)

Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien määrät kasvavat.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti 2.8-8.8.2021 erityisesti kesämökkipaikkakunnilla koko maassa. Kuolemaan johtaneista onnettomuuksista reilu kolmannes tapahtuu kesä-elokuussa.

Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.

– Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat. Alkoholionnettomuudet keskittyvät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, joten viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit ovat onnettomuusherkkiä ajankohtia, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Kuljettajan ajokyky heikentyy merkittävästi päihteiden vaikutuksesta, joten Ihalainen toivoo, että ne pidettäisiin poissa liikenteestä. Poliisi valvoo nyt erityisesti myös taajamien ulkopuolella pienemmillä teillä. Kuljettajien ajokuntoa valvotaan myös vesillä.

Poliisi kertoo, että valvontaa pystytään tekemään tehokkaasti korona-aikana mökkipaikkakuntien väljemmässä liikenteessä, jolloin poliisipartiot pystyvät toteamaan hyvin kuljettajan liikennekäyttäytymisen ja pystyvät kohdentamaan valvontaa tehokkaasti.

Lue myös: Poliisi näkee korona-ajan henkisen pahoinvoinnin – ”Kotihälytystehtävillä kiinnitetään erityishuomio lasten tilanteeseen”

Kommentoi Facebookissa