Poliisikoira vainusi kaljavarkaan ja apteekkimurtautujat – ohjasi poliisipartion epäiltyjen luo

Varkauksiin epäillyt saatiin kiinni poliisikoiran tarkan vainun ansiosta.

Varkauksiin epäillyt saatiin kiinni poliisikoiran tarkan vainun ansiosta. (Kuva AOP)

Yölliset murtautumiset selvisivät nopeasti, kun paikalle saatiin poliisipartio, jossa oli poliisikoira.

POLIISIKOIRAT Poliisille tuli 12.9.19 kello 01.37 aikaan murtoilmoitus Jumalniemen Raja Markettiin Kotkassa. Paikalla selvisi, että myymälän ulko-oven lasi oli rikottu. Valvontatallenteesta ilmeni, että tekijä oli ollut yksin ja hakenut myymälän perältä kaksi 24-packia olutta. Tämän jälkeen tekijä oli poistunut paikalta.

Murtopaikalle saatiin poliisipartio, jossa oli poliisikoira. Koira sai tekijästä hajujäljen ja löysi vuonna 1974 syntyneen kotkalaisen tuntomerkkeihin sopivan miehen oluttölkkejä hallussaan moottoritien toiselta puolelta. Poliisi otti miehen kiinni ja häntä epäillään varkausrikoksesta.

Metsolan apteekkiin Kotkassa murtauduttiin puolestaan 13.9 kello 04.25 aikaan. Poliisin saavuttua paikalla havaittiin, että apteekkiin oli murtauduttu rikkomalla ulko-ovi. Tekijät olivat poistuneet paikalta.

Partiossa ollut poliisikoira sai apteekin luona vainun ja ohjasi poliisipartion murtautujien luo. Murtautujiksi ilmeni vuonna 1955 syntynyt nainen ja 1973 syntynyt mies, jotka löytyivät läheisestä metsästä. Tekijöiltä löytyi murtautumisvälineitä ja apteekista anastettua omaisuutta. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lue myös: Koirapartio otti kiinni asuntoauton rosvonneen miehen – poliisikoiran palkkiona oli nakki

Kommentoi Facebookissa