Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen eroaa tehtävästään – ”Olen pahoillani Heikin henkilökohtaisesta päätöksestä”

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen luopuu tehtävästään kohujen jälkeen.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen luopuu tehtävästään kohujen jälkeen. (Kuva Vesa Kippola/ Posti)

Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta vaan työsopimuksen mukainen korvaus irtisanomisajalta.

POSTI Posti Group Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Malinen on ilmoittanut yhtiön hallitukselle eroavansa yhtiön palveluksesta 1.10.2019 lukien. Malinen on toiminut tehtävässä vuodesta 2012 alkaen.

– Kun minut valittiin tähän tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu, Malinen kommentoi.

– Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista erittäin ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Olen heille syvästi kiitollinen. Koen, että nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa, Heikki Malinen perustelee päätöstään.

Posti ja Malinen joutuivat kohun keskelle kun paljastui, että jakajien palkkaa pudottamaan pyrkivän Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen ansaitsi itse viime vuonna kokonaispalkkana 610 924 euroa, lyhyen aikavälin bonuksena 82 607 euroa sekä 294 234 euron pitkän aikavälin kannustimena. Yhteensä summat olivat vuodessa lähes 990 000 euroa. Posti oli ilmoittanut siirtävänsä pakettilajittelunsa halvemman työehtosopimuksen piiriin, jolloin työntekijöiden palkka voisi pudota keskimäärin 30 prosenttia, enimmillään jopa 50 prosenttia.

Posti tiedottaa, että Malisen johdolla Posti on muuttunut perinteisestä kirjeiden ja lehtien jakajasta kohti kansainvälisen tason logistiikka- ja palveluyritystä. Postin strategian mukaan yhtiö keskittyy ydinliiketoimintoihinsa sekä kasvualueisiin: paketteihin, verkkokauppaan ja logistiikkaan. Tammi-kesäkuussa 2019 Postin liikevaihdosta jo yli 50 prosenttia tuli paketeista ja logistiikasta.

– Olen pahoillani Heikin henkilökohtaisesta päätöksestä. Postin hallituksen näkökulmasta Posti on ollut Heikin kaudella hyvin hoidettu yhtiö, joka on kehittynyt oikeaan suuntaan. Asettamamme tavoitteet on saavutettu. Taloudelliset tuloksemme ja uudistumisemme osoittavat, että Postin strategia on ollut oikea huomioiden postialan rajun murroksen, sanoo Posti Group Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola.

Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hänelle maksetaan työsopimuksen mukainen korvaus kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti. Malinen kertoi luopuvansa osasta palkasta kohun ollessa kuumimmillaan.

Posti Group Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 1.10.2019 alkaen Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajan DI Turkka Kuusiston. Kuusisto on toiminut johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016. Yhtiön hallitus on jo käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

Lue myös: Tällaisia huippupalkkoja johtajat ansaitsevat valtionyhtiöissä – mutta mitä Sitra oikein tekee?

Kommentoi Facebookissa