Presidenttipari vastaanotti vapputervehdyksiä virtuaalisesti – ensimmäisenä perinteinen vappukukka

Simaa ja munkkeja oli katettu ruudun molemmin puolin, kun presidenttipari ja tervehdysten tuojat keskustelivat etäyhteyden välityksellä.

Simaa ja munkkeja oli katettu ruudun molemmin puolin, kun presidenttipari ja tervehdysten tuojat keskustelivat etäyhteyden välityksellä. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Vapputervehdysten luovutus järjestettiin toistamiseen virtuaalitapahtumana.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat perinteisiä vapputervehdyksiä vapunpäivänä. Ajan hengen mukaisesti vapputervehdysten luovutus järjestettiin toistamiseen virtuaalitapahtumana, johon presidenttipari osallistui Mäntyniemestä.

Ensimmäisenä presidenttipari vastaanotti tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Folkhälsanin perinteisen hyväntekeväisyysvappukukan. Sisarukset Millennia ja Novalie Söderlund Ahvevanmaalta kertoivat presidenttiparille kokemuksistaan vappukukan myyjinä.

Sisarukset Millennia ja Novalie Söderlund Ahvenanmaalta (2. ja 3. vasemmalta) myivät presidenttiparille vappukukat. Kuvassa myös Folkhälsanin puheenjohtaja Thor-Björn Wik (vas.) , toiminnanjohtaja Niclas Forsström ja järjestösihteeri Alexandra Walk-Liljeroos.
Sisarukset Millennia ja Novalie Söderlund Ahvenanmaalta (2. ja 3. vasemmalta) myivät presidenttiparille vappukukat. Kuvassa myös Folkhälsanin puheenjohtaja Thor-Björn Wik (vas.) , toiminnanjohtaja Niclas Forsström ja järjestösihteeri Alexandra Walk-Liljeroos. (Kuva TPK)

Tänä vuonna vappukukkakeräys on toteutettu sekä verkossa että joillakin paikkakunnilla normaalisti koululaisten, vapaaehtoisten ja myyntipisteiden myymänä. Myynti on alkanut huhtikuun alussa ja jatkuu toukokuun alkuun.

Vappukukan luovutuksen jälkeen vuorossa oli Suomen Työväen Musiikkiliiton musiikkitervehdys. Rantasalmen puhallinorkesterin taitavat soittajat kapellimestarinaan Marja Ikonen kajauttivat komeasti ilmoille kappaleen Children of Sanchez Rantasalmelta käsin. Suomen Työväen Musiikkiliitto täytti viime vuonna 100 vuotta.

Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti Jani Kaitosalmi, Otso Koiso-Kanttila, Reko Kälkäjä ja Jerry Penttilä esittivät Pave Maijasen kappaleen ”Lähtisitkö”.
Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti Jani Kaitosalmi, Otso Koiso-Kanttila, Reko Kälkäjä ja Jerry Penttilä esittivät Pave Maijasen kappaleen ”Lähtisitkö”. (Kuva TPK)

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jussi Nuortimo toi presidentille HYY:n vapputerveiset. Ylioppilaat ovat tuoneet vapputervehdyksensä tasavallan presidentille ensimmäistä kertaa jo presidentti J.K. Paasikiven aikana vuonna 1951.

Tilaisuus päättyi Ylioppilaskunnan kvartetin vaikuttavaan lauluesitykseen. Kappaleeksi he olivat valinneet Lähtisitkö, jolla kunnioitettiin myös tänä vuonna menehtyneen muusikko Pave Maijasen muistoa.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Niinistö keskusteli Yhdysvaltain varapresidentti Harrisin kanssa – presidentti on ehdottanut Helsinkiin huippukokousta

Kommentoi Facebookissa