Puolustusvoimien suojausjoukko on kotiutettu – ”Olette suoriutuneet tehtävästä esimerkillisesti”

Suomi evakuoi paikallisia suurlähetystön nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, EU-edustuston ja puolustusliitto Naton työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään.

Suomi evakuoi paikallisia suurlähetystön nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, EU-edustuston ja puolustusliitto Naton työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään. (Kuva Puolustusvoimat)

Puolustusvoimain komentaja esitti kiitoksensa suojausjoukolle hyvin toteutetusta tehtävästä.

AFGANISTAN Afganistanin evakuointioperaatioon osallistunut joukko on palannut turvallisesti Suomeen. Kaksi Ilmavoimien Casa-kuljetuskonetta laskeutui Pirkkalan lentokentälle lauantaiaamuna.

Suojausjoukko turvasi Suomen ulkoministeriön evakuointitehtävän toteuttamista Kabulin lentokentällä ja sen välittömässä läheisyydessä. Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen esitti kiitoksensa suojausjoukolle hyvin toteutetusta tehtävästä.

– Tämä tehtävä, jos joku, on osoittanut yhteistyön voiman. Jokaisella operaation suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuneella sotilaalla, niin kotimaassa kuin ulkomailla, on ollut tehtävässä oma tärkeä roolinsa. Yhdessä olette suoriutuneet tehtävästä esimerkillisesti. Kiitos teille, Kivinen sanoi.

Puolustusvoimien tehtäviin kuuluu varautua tilanteisiin, joissa joudutaan reagoimaan nopeasti erilaisiin tilannekehityksiin kotimaassa ja ulkomailla. Afganistanin evakuointioperaation suojaustehtävän onnistumisessa merkittävä rooli oli viranomaisyhteistyöllä sekä sujuvalla yhteistoiminnalla kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Kenraali esittikin samalla Puolustusvoimien puolesta kiitokset muille viranomaisille sekä kansainvälisille kumppaneille, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet haastavan tehtävän toteutuksen nopealla aikataululla ja vaativissa olosuhteissa.

Afganistanissa Kabulin lentokentän lähistöllä torstaina tehdyssä itsemurhaiskussa on kuollut tiettävästi noin 170 ihmistä. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan maa on tehnyt lennokki-iskun Afganistanin Nangarharin provinssissa, iskun kohteena oli itsemurhaiskusta vastuussa ollut terroristijärjestö Isis.

Lue myös: Suomen evakuointioperaatio päättyi – itsemurhaiskuissa Kabulin lentokentän luona kuoli lähes sata ihmistä

Kommentoi Facebookissa