Rallin MM-sarja tekee paluun syyskuussa – Viron MM-ralli on totta!

Ott Tänak voitti 2019 rallin maailmanmestaruuden.

Ott Tänak voitti 2019 rallin maailmanmestaruuden. (Kuva AOP)

Rallin MM-osakilpailu ajetaan syyskuun alussa Virossa.

RALLI Rallin MM-sarjaa ei ajeta tänä vuonna Suomessa, mutta Virossa ajetaan. Kansainvälinen Autoliitto FIA vahvisti torstaina, että MM-sarjan seuraava osakilpailu järjestetään Virossa 4.-6. syyskuuta.

Viro toimii MM-sarjan ensimmäistä kertaa, mutta lajiperinteitä maassa riittää. Ott Tänak voitti viime vuonna rallin maailmanmestaruuden.

Samalla FIA vahvisti loppukauden MM-ohjelman. Turkin ralli ajetaan 24.-27. syyskuuta ja Saksan ralli 15.-18. lokakuuta. Nämä kisat ovat kalenterissa alkuperäisellä paikallaan.

Juttuvinkki: Iloa moottoriurheilufaneille – rallicrossin MM-osakilpailu Suomeen

Koronapandemian takia kesäkuussa peruuntunut Italian Sardinian ralli ajetaan 29.10.-1.11. Kauden päätöskilpailu ajetaan Japanissa 19.-22. marraskuuta.

Mahdollisesti Belgian Ypres-ralli tulisi MM-kalenteriin vielä uutena kilpailuna. Päätöstä belgialaisten kisan MM-arvosta ei kuitenkaan ole vielä tehty.

Tämän vuoden MM-ohjelmasta ehdittiin ennen koronapandemiaa ajaa Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon MM-rallit. Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa kahdeksan pisteen erolla Elfyn Evansiin. Thierry Neuville on pisteissä kolmantena ja Kalle Rovanperä neljäntenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Black Lives Matter saa tukea – Mercedeksen F1-auto väritettiin mustaksi

Kommentoi Facebookissa