Rallin MM-sarjan kriisi vain syvenee – myös Walesin ralli peruttu

Jyväskylän MM-ralli jää 2020 ajamatta.

Jyväskylän MM-ralli jää 2020 ajamatta. (Kuva Taneli Niinimäki/ AKK)

Walesin MM-rallikin on peruttu. Rallin maailmanmestaruudet saattavat tänä vuonna jäädä jakamatta kokonaan.

RALLI Rallin MM-sarjan loppukausi on koronapandemian takia vaakalaudalla. Tiistaina vahvistettiin, että myös Walesin MM-ralli on peruttu.

Walesin ralli piti järjestää 29.10.-1.11. Koronapandemian myötä kilpailun järjestelyjen jatkamiseen liittyi liikaa taloudellisia riskejä, joten kisan peruminen katsottiin parhaaksi ratkaisuksi. Kisajärjestäjät tulivat tähän johtopäätökseen keskusteltuaan Walesin hallituksen kanssa.

Nykyisin Walesissa ajettava, RAC-rallinakin tunnettu Britannian ralli, on yksi ralliautoilun legendaarisimmista kilpailuista. Se järjestettiin ensi kerta jo 1932. Toisen maailmansodan jälkeen kilpailu on aiemmin jäänyt ajamatta 1967 Britanniassa velloneen suu- ja sorkkatauti -epidemian takia.

Rallin MM-sarjalle Walesin MM-rallin peruminen on todella raskas takaisku. Suomen ja Uuden-Seelannin rallit peruttiin viime viikolla ja sitä ennen MM-sarjasta peruttiin myös Argentiinan, Portugalin, Italian ja Kenian rallit.

Juttuvinkki: ”Mitää, Carloksen auto syttynyt palamaan?” – Tommi Mäkisen ikimuistoinen mestaruus

Sääntöjen mukaan kaudesta pitäisi ajaa seitsemän MM-rallia, jotta mestaruus voitaisiin jakaa. Alkukaudesta ehdittiin ajaa Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon rallit ennen kuin koronapandemia käytännössä pysäytti kansainvälisen urheilun.

Loppukaudella ohjelmassa olisivat vielä Turkin, Saksan ja Japanin MM-rallit. Jos nämä kilpailut pystyttäisiin järjestämään, tarvittaisiin vielä yksi kilpailu lisää, jotta mestaruus voitaisiin jakaa.

Italiassa elätellään toiveita Sardinian rallin järjestämisestä syksyllä. Myös Argentiinan rallin järjestäjät ovat ilmoittaneet, että heidän kilpailunsa olisi mahdollista järjestää toisena ajankohtana.

Elokuussa ohjelmassa ollut Suomen MM-ralli on peruttu tältä vuodelta kokonaan. Kisajärjestäjät kartoittivat kisan järjestämistä syksyllä, mutta epävarmuustekijöitä siihen liittyi lopulta liikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Rallifaneille ja Jyväskylälle musertava uutinen – Suomen MM-ralli peruttu

Kommentoi Facebookissa