Rautatiealan lakko on päättynyt – junaliikenne käynnistyy aamuyöllä

VR kertoo palauttavansa kaikille asiakkaille lakon ajalle ostettujen matkalippujen hinnan automaattisesti. (Kuva VR Group)

Tilanne palautuu pääosin normaaliksi noin vuorokauden kuluessa.

RAUTATIET Rautatiealan TES-neuvotteluissa on saavutettu sopimus ja junaliikenne käynnistyy aamuyöllä perjantaina 24.3.2023. VR:n kauko- ja lähiliikenne normalisoituvat noin vuorokauden kuluessa.

RAU:n ja Paltan neuvotteluissa on sovittu, että veturinkuljettajat palaavat töihin perjantaina alkaviin työvuoroihin.

– Kiitämme neuvotteluosapuolia ja sovittelijaa. Hienoa, että sopu vihdoin syntyi ja asiakkaamme pääsevät matkustamaan junalla ja tavarat liikkuvat teollisuuden tarpeisiin ja tavaraliikenne pääsee jälleen liikkeelle, kommentoi VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

Lähiliikenteen ensimmäinen vuoro lähtee liikkeelle klo 04:04 ja kaukoliikenteen ensimmäinen vuoro klo 3:40. Liikenteen käynnistyessä on vielä odotettavissa mahdollisesti muutoksia, kuten korvaavia bussikuljetuksia sekä yksittäisiä peruutuksia lähipäivien aikana.

Myös ravintolavaunut voivat olla osassa kaukojunista aluksi suljettuna tai tuotevalikoimassa voi olla puutteita. Pääosin tilanne kuitenkin palautuu normaaliksi noin vuorokauden kuluessa. Tavaraliikenteessä on odotettavissa lakosta aiheutuneita poikkeuksia useamman päivän ajan.

VR kertoo palauttavansa kaikille asiakkaille lakon ajalle ostettujen matkalippujen hinnan automaattisesti noin viikon sisällä samalle maksutavalle, jolla lippu on maksettu.

Oman junan tilanteen voi tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt. Tiedot päivittyvät päivän aikana.

Lue myös: Rautatiealan lakko pysäyttää junaliikenteen – VR korvaa lakon ajalle ostetut liput

Ensimmäisenä liikenteeseen lähtevät junavuorot

Kaukoliikenne:

IC62 Kajaanista Helsinkiin klo 3.40

IC40 Vaasasta Helsinkiin klo 4:44

S2 Joensuusta Helsinkiin klo 4:58

IC102 Imatralta Helsinkiin klo 05:02

S35 Helsingistä Ouluun klo 5:03

 

Lähiliikenne (VR:n ja HSL:n):

K-juna Helsingistä Keravalle klo 04:04.

P-juna Helsingistä klo 4:18

I-juna Helsingistä klo 4:36

R-juna Riihimäelle klo 4:20

L-juna Helsingistä Kirkkonummelle klo 4:33

Kommentoi Facebookissa