Rikottiinko yhdenvertaisuuslakia? – Naispuolinen bussikuski vei potkut käräjille

Bussifirma on aikaisemmin saanut oikeudessa tuomion saman kuljettajan epäasiallisesta kohtelemisesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Kuljettaja vaatii oikeudessa korvauksia runsaat 56 000 euroa.

YHDENVERTAISUUS Pirkanmaalainen bussifirma antoi potkut naispuoliselle bussikuskilleen. Kuljettaja vaatii oikeudessa korvauksia runsaat 56 000 euroa. Bussifirma oli saanut oikeudessa tuomion saman kuljettajan epäasiallisesta kohtelemisesta kerran ennenkin.

Nainen työskenteli kuljettajana bussiyhtiössä 2008–2018. Haastehakemuksessaan hän kertoo epäasiallisesta kohtelusta. Naisen kertoman mukaan firman silloinen miestoimitusjohtaja huusi, nimitteli, moitti, painosti ja pui nyrkkiä useiden vuosien ajan.

Taannoin käräjäoikeus tuomitsi toimitusjohtajan ja yhtiön maksamaan naiselle korvauksia työturvallisuusrikoksesta ja vamman tuottamuksesta. Lisäksi yhtiö tuomittiin 25 000 euron yhteisösakkoon.

Ahdistus- ja masennusoireiden takia kuljettaja joutui pitkälle sairauslomalle. Hän vaati työterveysneuvottelua, ja lopulta sellainen järjestettiin. Neuvottelussa todettiin, että nainen on työkykyinen, ja kuntoutusjakson päätyttyä hän palasi töihin. Kuljettaja oli töissä vähän yli viikon. Sen jälkeen firman uusi naisjohtaja irtisanoi kuljettajan taloudellisten ja tuotannollisten syiden perusteella.

Erotettu kuljettaja vaatii käräjillä korvauksia yhdenvertaisuuslain vastaisesta syrjinnästä ja työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. Tässä tapauksessa syrjinnässä ei liene kuitenkaan kysymys sovinismista, sillä yhtiön toimitusjohtaja sekä neljästä hallituksen jäsenestä kolme on naisia.

Lue myös: Laiminlyönneistä viranomaiselle ilmoittanut työntekijä irtisanottiin – toimitusjohtajalle tuomio työsyrjinnästä

Kommentoi Facebookissa