Rokkarit tunnetaan rakennuttajina ja remontoijina – asuntomessuilla esitellään sisustustaitoja

Sipe Santapukin suunnitteleman lastenhuoneen asukkaalle tärkeää oli kissa.

Sipe Santapukin suunnitteleman lastenhuoneen asukkaalle tärkeää oli kissa. (Kuva Kodin Terra)

Apulannan Sipe Santapukki suunnitteli lastenhuoneen ja Toni Wirtanen kirjastohuoneen.

SISUSTAMINEN Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen tunnetaan ahkerina rakennuttajina ja remontoijina. Yhtyeen rumpali Santapukki on rakennuttanut Heinolaan persoonallisen talon, jonka on piirtänyt maailmankuulu arkkitehti Eric Lloyd Wright. Solisti Wirtanen puolestaan asuu nykyisin Hollolassa, mutta on hankkinut tontin Sipen naapurista Rokkirannasta.

Porin Asuntomessuilla kaksikko näyttää kyntensä myös sisustajina. Omat rakennushankkeet johdattivat Santapukin ja Wirtasen projektiin, jossa muusikot saivat itse valita mieluiset huoneet sisustettavaksi. Rokkaavaa sisustusta on luvassa kohteessa 25: Kodin Terra -talo by Prisma feat. Apulanta.

Kohde on nelihenkisen lapsiperheen ekologinen omakotitalo, jonka skandinaavisen selkeää tyyliä on piristetty persoonallisin yksityiskohdin. Toni valitsi olohuoneen yhteydessä olevan kirjaston ja Sipe lastenhuoneen perheen toiselle tyttärelle. Lopputuloksena ovat huoneet, joissa on tilaa ja virikkeitä elämälle.

Kirjastohuoneen sisusti Toni Wirtanen, joka on itse kirjoittanut lyriikoiden lisäksi sotahistoriasta.
Kirjastohuoneen sisusti Toni Wirtanen, joka on itse kirjoittanut lyriikoiden lisäksi muun muassa sotahistoriasta. (Kuva Kodin Terra)

– Tämän projektin miellyttävä haaste oli päästä toteuttamaan vaihteeksi muiden toiveita. Esimerkiksi lastenhuoneen tulevalle asukkaalle oli tärkeää, että sieltä löytyy kissa. Toisten kotia sisustaessa ei voi sooloilla, vaan asunnon pitää olla sellainen raami, jonka kyseiset asukkaat kokevat omalle elämälleen sopivaksi. Muunneltavuus on tärkeää myös lastenhuoneessa, kommentoi Sipe Santapukki.

Rakennushankkeissaan Sipe ja Toni ovat päässeet sisustamaan ja remontoimaan myös muiden käyttöön tulevia asuntoja.

– Erona tällä kertaa oli, että omissa hankkeissa mennään aina omien mieltymysten ja visioiden mukaan. Messutalon sisustuksessa tuli tehtyä rohkeampia ratkaisuja kuin itselle valitsisi, koska se oli asukkaiden toive. Tätä avoimempaa asennetta voisi kokeilla tulevissa rakennusprojekteissa. Yleensä sisustamme koko talon. Se on helpompaa kuin vain yhden huoneen laittaminen, koska silloin tietää, miten huoneet, julkisivu ja rakennuksen muut nyanssit rupattelevat keskenään, Sipe jatkaa.

  • Porin Asuntomessut alkavat perjantaina 6.7.

Lue myös: Punainen Risti vinkkaa – kierrätystavaroilla ja pienellä budjetilla voi sisustaa kokonaisen talon

Kommentoi Facebookissa