Romanipariskunnan syrjiminen tuli kalliiksi – työntekijälle tonnien maksut

Käräjäoikeus totesi, että ravintolan työntekijän menettely oli syrjivää, ei kuitenkaan loukkaavaa tai väheksyvää. (Kuvituskuva Fotolia)

Sakkojen, korvausten ja oikeudenkäyntikulujen lasku oli yhteensä lähes 3000 euroa.

SYRJINTÄ Mänttä-Vilppulassa sijaitsevan ravintolan työntekijä on tuomittu sakkoihin ja korvauksiin romanipariskunnan syrjinnästä. Tapahtuma maksoi noin 65-vuotiaalle työntekijälle lähes 3000 euroa.

Ravintolasta välitettiin paikallisen leirintäalueen majoituspaikkoja. Romaninainen soitti ravintolaan ja tiedusteli mahdollisuutta majoittua leirintäalueelle. Puhelussa hän ilmoitti olevansa romani. Ravintolan työntekijä ilmoitti soittajalle, että leirintäalueelle ei oteta romaneja. Työntekijän mukaan kaupungilta on tullut sellainen ohje. Todellisuudessa moista ohjeistusta ei ollut.

Soittaja nauhoitti puhelun, ja tallenne kuunneltiin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus totesi, että ravintolan työntekijän menettely oli syrjivää, ei kuitenkaan loukkaavaa tai väheksyvää.

Syyttäjä vaati ravintolan työntekijälle 20:n päiväsakon rangaistusta. Käräjäoikeus oli hieman ankarampi ja määräsi 25 kappaletta 14 euron päiväsakkoja, eli sakkoa yhtensä 350 euroa.

Romaninainen vaati loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 1000 euroa korvausta. Käräjäoikeus tuomitsi vastaajan maksamaan korvausta 700 euroa. Lisäksi vastaaja tuomittiin maksamana asianomistajan oikeudenkäyntikuluja 1736 euroa. Ravintolan työntekijä määrättiin siis maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä 2786 euroa, omien kulujen lisäksi.

Lue myös: Vartija seurasi romaninaisia kaupassa – maksettavaksi sakot syrjinnästä ja korvauksia kärsimyksestä

Kommentoi Facebookissa