Ruotsi näytti kyntensä – Suomelle katkera pettymys MM-finaalissa

Suomi tuulettaa salibandyn MM-kisoissa. (Kuva Salibandyliitto)

Ruotsi voitti salibandyn miesten MM-kisojen loppuottelussa Suomen maalein 6-4.

SALIBANDY Ruotsi juhlii salibandyn miesten maailmanmestaruutta ensi kertaa seitsemään vuoteen. MM-finaalissa Helsingin Hartwall-areenalla Ruotsi pehmitti Suomen maalein 6-4.

Ensimmäisessä erässä Suomi vei ja Ruotsi vikisi. Justus Kainulainen ja Eemeli Salin maalasivat suomalaiset 2-0 -johtoon.

Jos oli ensimmäinen erä täyttä Suomen hallintaa, oli toinen erä kertomus suomalaisilta otteen lopahtamisesta. Ruotsi nousi 3-2 -johtoasemaan.

Kolmannessa erässä Ruotsi johti jo 4-2. Sitten Kainulainen teki kaksi maalia ja suomalaisyleisö riehaantui.

Mutta parhaiten nauroi lopulta Ruotsi, jolla silläkin oli paljon faneja katsomossa. Tobias Gustafsson maalasi sinikeltaiset 5-4 -johtoon ja lopussa Ruotsi osui vielä tyhjiin.

Pettymys oli suomalaisittain katkera. Olihan ottelu ensimmäisessä erässä Suomen täydessä hallinnassa ja kolmannen erän kirin aikana Suomella oli selkeä ote pelistä.

Salibandyn miesten MM-kisoja on pelattu vuodesta 1996 ja Ruotsi on ollut joka finaalissa. Suomelle Ruotsi on hävinnyt finaaliottelun 2008, 2010, 2016 ja 2018.

Suomi on ollut MM-kisoissa joka kerta mitaleilla. Pronssille Suomi on joutunut tyytymään 1998 ja 2004.

Pronssia tämän vuoden kisoissa nappasi Tshekki, joka voitti pronssiottelussa Sveitsin jatkoajalla 4-3. Suomi oli voittanut tshekit välieräottelussa niukasti 3-2.

Salibandyn MM-kisoissa puhuttivat jälleen tasoerot. Neljä kärkimaata eivät ole saaneet varteenotettavia haastajia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi täpärästi salibandyn MM-finaaliin

Kommentoi Facebookissa