Ruotsin hallitusneuvottelut epäonnistuivat – uusi yrittäjä etsimään ratkaisua vaikeaan tilanteeseen

Ensimmäiset yritykset muodostaa Ruotsiin uusi hallitus Ulf Kristerssonin toimesta epäonnistuivat.

Ensimmäiset yritykset muodostaa Ruotsiin uusi hallitus Ulf Kristerssonin toimesta epäonnistuivat. (Kuva AOP)

Valtiopäivien puhemies kertoo käyvänsä jälleen keskustelukierroksen puolueiden kanssa.

RUOTSIN HALLITUS Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on tiedottanut, että hänen yrityksensä muodostaa Ruotsiin uusi hallitus ei onnistunut. Valtiopäivien puhemies, kokoomuslainen Andreas Norlén nimittää tehtävään uuden henkilön.

Kristerssonin tavoite oli muodostaa hallitus niin sanotun porvarialliansin pohjalta, mutta hallituksenmuodostajan tiedotustilaisuudessa kertoman mukaan liberaalit ja keskustapuolue eivät hyväksyneet esitettyjä kaavailuja.

Porvarihallitusta ei näin syntynyt, ja Kristerssonin mukaan on mahdotonta muodostaa hallitusta myöskään sosialidemokraattien kanssa. Vaaleissa vaa´ankieleksi muodostuneiden ruotsidemokraattien kanssa mikään puolueista ei puolestaan halua tehdä yhteistyötä.

Puhemies antaa todennäköisesti hallituksenmuodostajan tehtävän entiselle pääministerille, sosialidemokraattien Stefan Löfvenille. Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson on julistanut, että Ruotsissa on mahdollista muodostaa uusi hallitus vain yhteistyössä heidän kanssaan, tai edessä on uudet vaalit.

Lue myös: Punavihreät ja porvarit Ruotsissa tasatulokseen – ruotsidemokraatit vaalivoitolla kolmanneksi suurin

Kommentoi Facebookissa