Sähköavusteinen kevytajoneuvo Scouter etenee kohti sarjatuotantoa – vastuullinen ja ekologinen ajoneuvo

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin.

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. (Kuva Rideascout)

Scouter LMV on kaksipaikkainen ja nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo.

SÄHKÖAUTO Scouter LMV Light Modular Vehicle – on tamperelaisen Rideascout Oy:n valmistama tuote, joka on edennyt lanseerausvaiheeseen. Scouter LMV on kaksipaikkainen nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo, jonka ovat yhdessä suunnitelleet ja rakentaneet Scouter-tiimi ja Valmet Automotiven insinöörit.

Suomalaisinnovaation rakenteet ja ratkaisut vastaavat ympäristövaikutuksiltaan nykyisiä ilmastopoliittisia tavoitteita. Scouter LMV onkin tulevaisuuteen suuntaava päästötön liikennepalvelukokonaisuus kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Rideascout Oy tähtää sarjavalmistuksen aloittamiseen vuoden 2020 alussa. Myynti- ja markkinointitoimenpiteet on aloitettu kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille.

– Pitkän suunnittelun ja ideoinnin tuloksena syntyi ajatus vastuullisesta ja ekologisesta ajoneuvosta, joka tuo yhden ratkaisun joustavaan, päästöttömään ja yksilölliseen liikkumiseen. Scouter vastaa omalta osaltaan ilmastopolitiikan haasteisiin, sanoo Rideascoutin toimitusjohtaja Petri Pitkänen.

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon koko teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Lisäksi Valmet Automotive vastaa tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä. Ajoneuvon suunnittelutyön on tehnyt Valmet Automotiven tuotekehitys Uudessakaupungissa ja Turussa.

– Scouter on kevytajoneuvona aivan uudenlainen tuote Valmet Automotiven suunnittelupalvelulle. Scouterin suunnitteluprojektissa olemme kuitenkin voineet hyödyntää monipuolista autoalan osaamistamme varsinkin voimalinjaan ja koriin liittyen, kertoo Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Jari Mattila.

Scouter LMV on kaksipaikkainen ja nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo.
Scouter LMV on kaksipaikkainen ja nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo. (Kuva Rideascout)

Scouter LMV on helposti huollettava ja edullisesti ylläpidettävä. Se mahdollistaa lukuisat tavat varioida kevytajoneuvoa eri käyttötarkoituksiin sekä tuottaa siihen liittyviä uusia palveluita ja liiketoimintaa.

– Liikenteen päästöjen vähentäminen on tärkeä osa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Tähän soveltuu mainiosti lyhyempien matkojen taittaminen kävellen, pyörällä tai vaikka erilaisilla Scouterin tyyppisillä sähköajoneuvoilla, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Kehitysprojektin rahoituskumppanina toimii Business Finland, jolla vauhditetaan kokonaisuutta kohti kansainvälisiä markkinoita. Tulevan kesän ja syksyn aikana toteutetaan ympäri Suomea promootio- ja pilottitapahtumia, joissa testataan Scouteria erilaisissa käyttöympäristöissä ja tarkoituksissa.

Lue myös: Pölynimurivalmistaja Dysonin ensimmäinen sähköauto on tulossa – tuotantopaikaksi valittiin Singapore

Kommentoi Facebookissa