Sähköratavaurio vaikeutti junaliikennettä pääradalla – useita kaukojunavuoroja peruttiin

Junaliikenteen keskeytymisellä on vaikutuksia maanantain junaliikenteeseen.

Junaliikenteen keskeytymisellä on vaikutuksia maanantain junaliikenteeseen. (Kuva VR Group/ Juuso Noronkoski)

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi myös häiriöstä rautatieliikenteessä Helsingissä.

RAIDELIIKENNE Fintraffic on tiedottanut sähköratavauriosta, joka on keskeyttänyt junaliikenteen välillä Parkano – Seinäjoki.  Junaliikenteen keskeytymisellä oli vaikutuksia maanantain junaliikenteeseen, ja useita aamun kaukojunavuoroja peruttiin kokonaan.

Pohjoisesta päin tulevat aamujunat peruuntuivat Vaasasta, Oulusta ja Kokkolasta. Vaasasta peruttiin junavuorot, jotka lähtivät ennen kello 10. Oulusta peruttiin kaikki junat, jotka lähtivät ennen kello 08. Kokkolasta lähtevä IC 52 on myös peruttu.

Sähköratavaurio saatiin korjattua noin puoli yhdeksältä ja junaliikenne käynnistyi. Illalla lähteneet yöjunat, jotka ovat odottaneet radan aukeamista Tampereella, Kokkolassa ja Seinäjoella, pääsevät jatkamaan matkaa reilusti aikataulustaan myöhässä.

Tilanteella oli vaikutuksia myös Helsingistä lähteviin, pääradan kautta kulkeviin aamuvuoroihin. Osa Helsingistä Tampereen pohjoispuolelle menevistä junista peruttiin ja osa junista käännetiin Tampereella takaisin Helsinkiin.

Rataliikennekeskus kertoi myös häiriöstä rautatieliikenteessä Helsingissä. Liikenteenohjausjärjestelmän vian takia junaliikenne oli seisahtunut Helsingissä Helsinki-Kivihaka ja Helsinki-Oulunkylä väleillä. Vika alkoi kello 6.45 ja se saatiin tunnin kuluttua korjattua. Liikenne palautuu aamupäivän aikana normaaliksi.

Tarkemmat tiedot perutuista junista löytyvät vr.fi/junaliikenne-nyt -sivulta.

  • EDIT 9.35: Päivitetty häiriötiedot

Lue myös: Miten puista pudonneet lehdet voivat pysäyttää junaliikenteen? – Syyllisiä ovat olleet myös karhu ja merivesi

Kommentoi Facebookissa