Säilöönottopaikkoja perustetaan lisää – ulkomaalainen voi piilotella välttyäkseen käännyttämiseltä

Saattamalla palautettujen turvapaikanhakijoiden suhteellinen määrä on lisääntynyt parin viime vuoden aikana.

Saattamalla palautettujen turvapaikanhakijoiden suhteellinen määrä on lisääntynyt parin viime vuoden aikana. (Kuvituskuva Fotolia)

Suomessa on tällä hetkellä kaksi säilöönottoyksikköä, uusi perustetaan Ouluun.

SÄILÖÖNOTTO Maahanmuuttovirasto kertoo, että Oulun vastaanottokeskuksen yhteyteen Heikinharjuun perustetaan säilöönottoyksikkö. Tavoitteena on, että tilat ovat käytössä kesällä 2019. Paikkoja yksikössä tulee olemaan 30.

Oulun säilöönottoyksikkö perustetaan, koska säilöönottopaikkoja tarvitaan lisää. Suomessa on tällä hetkellä kaksi säilöönottoyksikköä, yksi Helsingissä Metsälässä ja toinen Konnunsuolla Joutsenon vastaanottokeskuksen yhteydessä. Näissä on yhteensä 109 paikkaa.

Ulkomaalainen voidaan määrätä suljettuun säilöönottoyksikköön esimerkiksi silloin, jos on odotettavissa, että hän piilottelisi välttyäkseen käännyttämiseltä tai maasta karkottamiselta. Säilöönotto voidaan tehdä myös silloin, kun se on tarpeellista epäselvän henkilöllisyyden tai matkareitin selvittämisen takia.

Päätökset säilöönotosta tekee poliisi tai Rajavartiolaitos. Maahanmuuttovirasto vastaa yksiköiden käytännön toiminnasta, valvonnasta ja ohjauksesta.

Lue myös: Migri päivitti turvapaikkalinjauksiaan – Afganistaniin voi edelleen palauttaa, mutta ei väkivaltaisimmille alueille

Kommentoi Facebookissa