Sastamalassa mopoauton nokkaan törmännyt vankeuteen – kaksi nuorta tappanut mies sai 12 vuotta

Sastamalan onnettomuusajoneuvot Tampereen suunnasta kuvattuna, tiessä näkyvä renkaanjälki kuuluu pelastusajoneuvolle.

Sastamalan onnettomuusajoneuvot Tampereen suunnasta kuvattuna, tiessä näkyvä renkaanjälki kuuluu pelastusajoneuvolle. (Kuva Poliisi)

Mielentilatutkimuksen mukaan Kari Tapani Saari oli syyntakeinen ajaessaan kolarin tahallaan.

RIKOS Pirkanmaan käräjäoikeudessa on käsitelty Sastamalassa hemikuussa tapahtunutta turmaa. Nokialainen mies ajoi tila-autolla tahallaan päin mopoautoa, jossa olleet kaksi 17-vuotiasta nuorta menettivät henkensä.

Mies oli riidellyt kotona, nauttinut yhdeksän tölkkiä olutta ja ottanut yhden bentsodiatsepiinia sisältävän Tenox-pillerin. Vaimo soitti riidan aikana hätäkeskukseen. Mies väitti halunneensa tehdä itsemurhan, hän oli törmäyksen tapahtuessa 1,4 promillen humalatilassa.

Syyttäjän mukaan mies oli useasti aikaisemminkin yrittänyt itsemurhaa mutta aina niin, että hänen oli ollut mahdollista pelastautua. Näin oli syyttäjän mukaan tapahtunut nytkin. Kun noin 2 000-kiloista Mercedes-Benz-merkkistä tila-autoa vastaan tuli kevyt mopoauto, mies törmäsi siihen keskelle nokkaa.

Syytteeksi miehelle luettiin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä kaksi tappoa, joista syyttäjä vaatii 13 vuoden rangaistusta. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta tässä.

Nokialaismies määrättiin mielentilatutkimukseen, ja oikeudenkäyntiä jatkettiin sen valmistuttua. Tänään Kari Tapani Saari, 35, tuomittiin 12 vuoden vankeuteen kahdesta taposta. Mielentilatutkimuksen mukaan Saari oli syyntakeinen ajaessaan kolarin tahallaan ja hänen on täytynyt ymmärtää tekonsa seuraukset.

Kommentoi Facebookissa