Silmitöntä ilkivaltaa koulurakennuksessa – laitteita rikottiin ja seiniä sutattiin elintarvikkeilla

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja koulukeskuksen tapahtumiin liittyen.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja koulukeskuksen tapahtumiin liittyen. (Kuva AOP)

Murtautujat olivat riehuneet järjettömästi Harjavallan alakoulun ja keskuskeittiön tiloissa.

ILKIVALTA Kokemäen poliisi sai sunnuntaina aamupäivällä ilmoituksen, että Harjavallassa sijaitsevan keskustan alakoulun tiloihin oli murtauduttu pukuhuoneen ikkuna rikkomalla ja sisällä tehty ilkivaltaa.

Paikalle menneen partion silmien eteen aukesi surullinen näkymä, ensin keskuskeittiön tiloissa ja sen jälkeen käytävillä ja luokkahuoneissa. Ruokalassa oli heitetty näkkileivät lattialle ja kaadettu maitoautomaatteja. Lattialle oli levitetty jauhoja ja kylmätiloissa rikottu maitopurkkeja ja muita juomapurkkeja, isoja säilykepurkkeja oli puhkottu rikki sekä sutattu tiloja kattoa ja seiniä myöten.

Koulun käytävillä ja avoinna olevissa luokkahuoneissa näkymä oli yhtä lohduton. Käytäviä oli sutattu erilaisilla nesteillä ja elintarvikkeilla. Luokkahuoneissa olleita videotykkejä oli hajotettu ja atk-luokan kannettavia tietokoneita, näyttöjä ja hiiriä oli paiskottu lattialle ja hakattu myös vasaralla kappaleiksi.

Yhdessä luokkahuoneessa oppilaiden pulpetit ja piano oli sutattu vesiliukoisella värillä. Myös henkilökunnan sosiaalitilan pukukaappien sisällöt oli levitetty lattialle.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja koulukeskuksen tapahtumiin liittyen sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Koulurakennus syttyi nopeasti – tulipalosta epäillään katolle kiivenneitä kolmea alaikäistä lasta

Kommentoi Facebookissa