Sinivalkoiset juhlavalaisut syttyvät Suomessa ja maailmalla – mukana Niagaran putoukset ja Colosseum

Pohjoisten kynttilöiden lisäksi Suomi 100 -juhlavalaistuja kohteita nähdään Afrikassa asti.

Pohjoisten kynttilöiden lisäksi Suomi 100 -juhlavalaistuja tapahtumia järjestetään Afrikassa asti. (Kuva Suomi 100/ Katri Toivola)

Monet maat osallistuvat Suomen suuren syntymäpäivän juhlintaan sinivalkoisin värein.

SUOMI 100 Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan ensi viikolla sinivalkoisin juhlavalaisuin kautta Suomen, ja innostus on levinnyt myös maailmalle. Monet maat osallistuvat Suomen suuren syntymäpäivän juhlintaan 5.–6.12. valaisemalla ikonisia kohteitaan sinivalkoisin värein.

Luvassa on lukuisten tunnettujen kohteiden valaisuja eri puolilla maailmaa, muun muassa Niagaran putoukset Kanadassa, Tukholman Globen-areena, Colosseum Roomassa, Belémin torni Lissabonissa ja Fortalezan linnoitus Mosambikin pääkaupungissa Maputossa valaistaan.

– On hienoa nähdä, miten paljon ystäviä Suomella on maailmalla, ja kuinka suurella sydämellä Suomen suureen hetkeen halutaan osallistua. Monet valaistavat kohteet ovat historiallisesti ja kansainvälisesti merkityksellisiä paikkoja, joissa paikalliset suomalaiset ja Suomen ystävät voivat tuntea ylpeyttä ja iloa huipentuvasta juhlavuodesta, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen iloitsee.

Suomi 100:n ja Suomen edustustoverkon yhteistyössä eri maiden kanssa valmistelema laaja kokonaisuus tuo Suomen suuren hetken esiin ympäri maailman.

– Juhlavalaisut tekevät Suomea tunnetuksi uudella tavalla. Tämä on ollut suuri ponnistus edustustoverkollemme ja haluankin välittää kaikille lämpimät kiitokset, Suomi 100 -suurlähettiläs Petri Salo sanoo.

Yle välittää ikimuistoiset hetket valaistavista kohteista televisiossa, Yle Areenassa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa itsenäisyyspäivän aatosta alkaen.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on muodostunut kaikkien aikojen suurimmaksi juhla- tai teemavuodeksi Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden 5 000 hanketta käsittävä ohjelma on ulottunut yli sataan maahan, kaikille mantereille.

Kommentoi Facebookissa