Ski Tour-kiertue kertoi tylyäkin faktaa Suomen hiihdon tilasta

Iivo Niskanen on maajoukkuehiihtäjiemme selkeä ykkösnimi.

Iivo Niskanen on miesten maajoukkuehiihtäjiemme selkeä ykkösnimi. (Kuva AOP)

Iivo Niskasella ja Krista Pärmäkoskella ei ollut Ski Tour -kiertueella asiaa kärkeen.

HIIHTO Ruotsissa ja Norjassa hiihdetty uusi Ski Tour -kiertue päättyi sunnuntaina naisten 15 kilometrin ja miesten 30 kilometrin takaa-ajokilpailuihin. Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski paransivat kiertueen päätösetapilla sijoitustaan.

Pärmäkoski lähti takaa-ajokisaan sijalta 13 ja nousi seitsemänneksi. Laura Monosen sijoitus kiertueen lopullisissa tuloksissa oli 18:s ja Anne Kyllösen 19:s.

Takaa-ajokisassa Pärmäkoski oli kolmanneksi nopein. Kiertueen kokonaistuloksissa hän hävisi voittajalle Therese Johaugille yli kahdeksalla minuuttilla.

Norja nappasi kolmoisvoiton. Heidi Weng oli toinen ja Ingvild Flugstad Östberg kolmas.

Miesten kiertueella Norja nappasi kuutoisvoiton Pål Golbergin oltua ykkönen. Kärjessä ennen takaa-ajoa ollut Venäjän Aleksander Bolshunov romahti seitsemänneksi.

Iivo Niskanen oli tuloksissa kahdeksas. Hän oli takaa-ajokisassa toiseksi nopein ja paransi sijoitustaan päätösetapilla peräti kahdeksalla sijalla. Niskanen jäi Golbergista vajaat kaksi minuuttia.

Sprintissä välieriin lauantaina hiihtänyt Lauri Vuorinen oli kisan kokonaistuloksissa 49:s. Hän hävisi kärjelle vajaat 17 minuuttia.

Tourin kokonaistulokset kertoivat tylylläkin tavalla Suomen hiihdon tämän hetken tilanteesta. Niskanen ja Pärmäkoski ovat ainoat suomalaiset maastohiihdon huippunimet. Yksittäisissä kisoissa he voivat taistella mitaleista, mutta maailmancupin kokonaisvoittoon tai pitkien kiertueiden voittoon jakoa ei tällä hetkellä ole.

Arvokisoja ei tällä kaudella kilpailla. Ensi kaudella Niskanen keskittänee voimavaransa Oberstdorfin MM-kisoihin. Lahdessa 2017 ja Pyeongchangissa 2018 hänen panostuksensa riitti kultamitaliin, mutta Seefeldin 2019 MM-kisoissa ainoastaan pronssiin.

Toisessa suomalaisten potentiaalisessa mitalilajissa yhdistetyssä Ilkka Herola sijoittui maailmancupin kisassa Trondheimissa lauantaina kolmanneksi. Sunnuntaina Herolalla meni vaisummin hänen oltuaan 11:s. Leevi Mutru oli 36:s ja Perttu Reponen 39:s.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mäkivalmennukseen tuli apua – Ilkka Herola heti palkintopallille

Kommentoi Facebookissa