SM-liiga pärjää yhä Euroopan tasonmittauksessa

Tappara juhlii maalia

Tappara juhlii maalia. (Kuva AOP)

TPS on CHL:n ainoa suomalaisjoukkue, joka on pettänyt odotukset. Tappara, HIFK ja Lukko ovat vahvasti kiinni jatkopaikassa.

JÄÄKIEKKO Euroopan jääkiekon mestareiden liiga CHL teki elo-syyskuussa paluun vuoden tauon jälkeen edellisen kauden peruunnuttua koronapandemian takia. CHL:n urheilullista arvoa latistaa, ettei KHL ei ole sarjassa mukana, mutta joka tapauksessa CHL:ssä saadaan mielenkiintoista mittausta läntisen Euroopan pääsarjojen tasoeroista.

SM-liigan tasoa on Suomessa kritisoitu hyvin perustein, koska pelaajapalkat eivät enää riitä kilpailussa Sveitsin tai Ruotsin pääsarjoja vastaan. Saksakin on hyvää vauhtia menossa palkkatasossa Suomen ohi.

CHL:n alkusarjan ensimmäisellä neljällä kierroksella suomalaisjoukkueet ovat silti pärjänneet ihan hyvin. HIFK, Tappara ja Lukko ovat vahvasti kiinni jatkopaikassa.

Tappara on lohkonsa kärjessä voitettuaan kaikki neljä otteluaan. Tapparalle ovat taipuneet rahakkaat seurat HC Lugano, Skellefteå AIK sekä Eisbären Berlin.

HIFK on lohkossaan toisena tasapisteissä kärkijoukkueen Göteborgin Frölundan kanssa. Viime torstaina HIFK hävisi Zürich Lionsille 0-2, mutta pystyi voittamaan lauantaina Mlada Boleslavin 2-1.

SM-liigan viime kauden kultajoukkue Lukko on uuden päävalmentajansa Marko Virtasen komennossa aloittanut CHL:n kahdella varsinaisen peliajan voitolla sekä kahdella jatkoaikatappiolla. Lukko on lohkossaan toisena tasapisteissä kärkijoukkue Adler Mannheimin kanssa.

Alkusarjassa suomalaisseuroista onkin rypenyt toistaiseksi vain TPS. Se on hävinnyt kaikki neljä otteluaan.

Raimo Helmisen pesti TPS:n päävalmentajana jäi yhden kauden mittaiseksi. Raipe valmensi TPS:n hopealle, mutta ei saanut jatkaa, koska TPS oli aiemmin päättänyt, että Suomen nuorten maajoukkueen kahdesti MM-kultaan valmentanut Jussi Ahokas aloittaisi TPS:n päävalmentajana 2021.

TPS pelasi sunnuntaina parhaan ottelunsa toistaiseksi, mutta Sparta Praha vei kuitenkin voiton maalein 3-2. TPS:llä on enää todella pienoinen oljenkorsi jatkopaikkaan.

CHL:n alkusarjan kaksi viimeistä kierrosta pelataan lokakuussa. Jos kolmekin suomalaisjoukkuetta pääsee jatkoon, voi SM-liiga huokaista helpotuksesta. Sarjan kärkijoukkueiden tasoa muihin Euroopan sarjoihin verrattuna ei voi lytätä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit jatkaa nollakerhossa – ”Paljon on parannettavaa”

Kommentoi Facebookissa