SM-liigassa murskavoittoja – TPS ja Sport rypevät syvällä

TPS:n kausi ei ole ollut "hunajata".

TPS:n kausi ole ollut "hunajata". (Kuva AOP)

TPS ja Sport jäävät muista jääkiekon SM-liigassa.

JÄÄKIEKKO HIFK otti tämän kauden suurinumeroisimman voittonsa jääkiekon SM-liigassa lauantaina, kun se murskasi Vaasassa Sportin 8-3.

HIFK otti samalla jo toisen perättäisen vierasvoittonsa ja päätti pitkän vieraskiertueensa tyylikkäästi.

Joukkue nousi 24 pisteeseen ja nousi jo seitsemänneksi SM-liigassa. HIFK on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä ja korjannut kurssinsa vaikean kauden alun jälkeen.

Kuopiossa Tappara murskasi KalPan 6-2-lukemin ja säilytti näin paikkansa Liigan kärjessä. Tapparan Tyler Morley iski ottelussa hattutempun.

Porin Ässät murtui täysin lauantaina jääkiekon SM-liigassa. JYP kävi hakemassa Isomäestä 7-0-voiton.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin latasi ottelun jälkeen suorat sanat.

– Puolitoista erää pysyttiin mukana. Sitten pari omaa mokaa ja aivan täydellinen romahdus. Se luovuttaminen, mitä nähtiin Ässien joukkueelta, oli kyllä luokatonta. Tässä voisi omasta ja joukkueen puolesta pyytää anteeksi, mutta se ei mielestäni edes riitä. Oli kyllä niin heikkoa. Hämmästyttää, miten ei olla ollenkaan samalla sivulla siitä, mitä tällainen peli vaatii, Selin tykitti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Turun Palloseuran surkea kausi jääkiekon SM-liigassa sai jatkoa lauantaina. Lappeenrannan SaiPa kävi hakemassa Turusta täyden pistepotin 3-2-lukemin, vaikka TPS oli johtanut 2-0.

TPS on hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen. TPS on SM-liigassa viimeistä edellisenä. Takana on vain HIFK:lle murskalukemin lauantaina hävinnyt Sport. Ottelua seurasi Turku-hallissa vain hieman alle 4000 katsojaa.

Pelicans kärsi kolmannen perättäisen tappionsa, kun Ilves oli parempi 5-2-lukemin. Viidestä viimeisestä ottelusta lahtelaiset ovat voittaneet vain yhden.

– Tämä on sellainen tie, joka on jokaisen vain käytävä läpi. Ihan turha tässä on selitellä mitään. Kyllä tässä ollaan katseltu videoita, mietitty ja puhuttu. Teot ratkaisee sitten määrätyssä vaiheessa. Pulinat pois ja peliä, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Sarjassa toisena oleva Kärpät voitti HPK:n vieraissa 4-3 ja jatkaa kolmen pisteen päässä kärkijoukkue Tapparasta. Kärppien Jesse Puljujärvi jäi maaleitta ja samalla hänen seitsemän ottelun maaliputkensa katkesi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit jatkoi vieraskiertuettaan voitolla – ”Tämä on aina vaikea paikka pelata”

SM-liigan tulokset lauantaina 26.10. 

HPK-Kärpät 3-4 (2-0, 1-3, 0-1)
Ilves-Pelicans 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)
KooKoo-Jukurit 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
Ässät-JYP 0-7 (0-0, 0-4, 0-3)
KalPa-Tappara 2-6 (0-0, 0-0, 1-6)
Sport-HIFK 3-8 (1-3, 1-3, 1-2)
TPS-SaiPa 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

Kommentoi Facebookissa